Baia Mare: Copaci lasati fara coaja pe strada Matei Basarab. Un adult inspira pana la 8 l de aer/minut. Detalii si foto in articol

Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general

Daniela Dragomir, o cititoare ZiarMM.ro, a trimis pe adresa redactiei noastre cateva fotografii facute pe strada Matei Basarab din Baia Mare. In poze se vad copacii lasati fara coaja.

Daniela Dragomir, citator ZiarMM.ro: “Ma bucur ca pomii nu au fost taiati ca si in alte cartiere unde s-au facut lucrari la partea carosabila si cea de trotuare insa cand trec pe langa copacii de pe Basarab ma apuca mila. Efectiv au fost lasati fara coaja. E in regula ca au ajuns intr-un final si aici sa faca trotuarele insa muncitorii ar trebui sa fie putin mai atenti si la pomi. Probabil ca nu-i intereseaza, insa pe noi ca cetateni ne deranjeaza sa vedem cum sunt nenorociti. Cu totii am avut grija de ei in toti acesti ani. Lucratorii de la SPAU au venit si i-au toaletat an, de an. Nici chiar asa… Natura inseamna sanitate, inseamna viata!”

Avem nevoie de 11.ooo l de aer/zi

Este foarte important sa constientizam faptul ca natura joaca un rol important in mentinerea vietii noastre pe pamant, iar pentru a mentine un echilibru trebuie sa avem grija de ea.
Potrivit site-ului quora.ro, un om adult inspira aproximativ 7 pana la 8 litri de aer intr-un minut. Este vorba de aproximativ 11 000 de litri de aer pe zi. Aerul care este inhalat contine aproximativ 20 % oxigen, iar aerul care este expirat contine aproximativ 15 % oxigen, astfel incat aproximativ 5 procente din volumul de aer se consuma in fiecare respiratie si este transformat in bioxid de carbon. Prin urmare un om consuma 550 de litri de oxigen pur pe zi, sau daca doriti, circa 19 metri cubi.

“Sa comparam consumul de oxigen cu cantitatea produsa de un copac destul de mare, de 50 cm diametru, si o inaltime aproximativa de 30-40 de metri. Acest copac produce aproximativ 92 de litri de oxigen pur pe zi, oferindu-i unui om 14% din necesarul zilnic. Asta inseamna ca un om ar putea supravietui intr-un spatiu inchis, daca ar fi inconjurat de 7 copaci foarte mari. Totusi, retineti ca oamenii nu sunt singurii consumatori de oxygen”, precizeaza sursa citata.

In concluzie, oamenii trebuie sa fie mai responsabili cu mediul inconjurator, iar lucratorii firmelor angajate de Primarie, care fac diverse lucrari pe raza orasului Baia Mare, ar trebui instiintati sa fie mai atenti cu vegetatia.

Ana AVRAM

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *