Baia Mare: Copiii isi vor primi alocatiile majorate abia in luna Mai. Mamicile sunt indignate si spun ca e o gluma proasta

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Cu toate ca de astazi a intrat in vigoare Ordonanta de Urgenta, care prevede majorarea alocatiilor pentru copii, plata efectiva va fi doar cu data de 10 Mai 2019. Intrebate daca stiu despre aceasta situatie, mamicile din Baia Mare s-au aratat extrem de indignate.

Oana Popa, mamica: “Am crezut ca acesti bani vor intra in plata din aceasta luna (aprilie-n.r.). Regret ca cei de la Bucuresti sunt niste intarziati din toate punctele de vedere. Cum sunt ei, asa merge si tara. Romania, in viitorul apropiat, va ajunge o tara cu o populatie imbatranita deoarece guvernantii si implicit autoritatile nu stiu sa aiba grija de familiile tinere si de copii. Tot mai multi baimareni isi inchid afacerile si se indreapta spre exteriorul tarii pentru ca nu pot supravietui. Ce e grav, e faptul ca pleaca cu tot cu copii. Nu mai e la moda sa-i lasi acasa.”

Eugenia Pop, mamica: “Eu am trei copii si detin de multi ani un magazin de haine. Afacerea nu mai merge si voi pleca dincolo. Voi merge prima data eu, doua-trei luni, dupa care vin dupa sot si copii. Niciodata nu m-am gandit ca voi ajunge sa recurg la asa ceva. Viata este foarte scumpa, ma refer la alimente, legume, fructe,… de carne nici nu mai vorbesc. Cei de la Bucuresti ar trebui sa se gandeasca serios la ce vor face pe viitor deoarece pleaca romanii si nu singuri, ci cu toata familia. In Baia Mare nu e scara de bloc sa nu existe cel putin doua-trei familii stabilite peste granita. S-a facut atata tevatura cu aceste alocatii incat sunt satula. Si pentru ce? … Pentru 150 de lei, de copil? Cum sa supravietuiasca un copil cu 150 de lei, pe luna? Ce cred ei, ca le putem lua copiilor? Aceasta alocatie, dar si cand intra in plata e o gluma proasta! Cu 84 de lei sau cu 150 de lei suntem tot acolo…Vedeti preturile la raft si facturile si rechizitele si hainele si multe altele… Nu am niciun regret ca plec, nici macar unul!”

Crina Alina Stan, mamica: „Nu ma asteptam sa se dea acesti bani in luna Mai. Dupa ce ca au tot lungit ba cu bugetul, ba cu cine mai stie ce, acum vin si spun sa se face plata in luna Mai. Pana la sfarsitul lui Aprilie vor zice ca se dau alocatiile majorate in luna august. Bine ca au iesit cu totii sa se laude in fata presei. Si asa majorarea asta e departe de celelalte tari europene. Dupa ce ca suntem asfixiati de preturi mari acum o intind si cu acordarea banilor. Sunt niste incapabili.”

Informatia a fost confirmata pentru jurnalistii de la Agerpres de catre Marius Budai, ministrul Muncii, vezi link-ul de mai jos.

Va reamintim faptul ca noile alocatii vor fi de 300 de lei pentru copiii cu varsta de pana la 2 ani sau pana la 18 ani in cazul celor cu dizabilitati. Copiii cu varsta cuprinsa intre 2 si 18 ani, dar si tinerii care au implinit varsta de 18 ani si urmeaza cursurile invatamantului liceal sau profesional, organizate in conditiile legii, pana la terminarea acestor cursuri vor primi 150 de lei.

Ana AVRAM

Budai: Alocatiile pentru copii se majoreaza de luni; plata aferenta lunii aprilie se va face in mai

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2
Reordonat – Reclame home 2
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole