Baia Mare: Cu sprijinul PSD, primarul Chereches a lasat orasul fara strand. Il asteptam pe Spielberg pentru a filma jungla cu aspect amazonian

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1


Astazi la sedinta de Consiliu Local (CL) pe ordinea de zi s-a aflat proiectul de hotarare care viza inlocuirea investitiei “Strandul Municipal Baia Mare” cu un proiect care cuprinde reabilitarea strazii care trece prin Ferneziu, Firiza si se incheie la Blidari.

De precizat ar fi faptul ca o parte din finantare pentru proiectele din Anexa 1 (vezi foto, ambele variante) se va face din imprumutul de 76 de milioane de lei facut anul trecut in luna decembrie.

Propunerea de renuntare a venit din partea primarului Catalin Chereches, care le-a spus consilierilor locali ca astfel se dezvolta turismul in zona Ferneziu-Firiza.

Catalin Chereches, primar, presedinte Coalitia pentru Baia Mare:Este o investitie foarte importanta (se refera proiectul care a inlocuit strandul) pentru Municipiul Baia Mare inclusiv pentru dezvoltarea turismului si prin investitia respectiva se doreste dezvoltarea infrastructurii in zona Ferneziu-Firiza. Tot ceea ce inseamna zona barajului, dar si in interiorul cartierelor Ferneziu si Firiza cu pista de biciclete cu zone de parcare. Consider ca in acest fel putem demara incepand de saptamana viitoare acest proiect, in zona Ferneziu-Firiza. Asadar, aceasta este propunerea pe care o fac.”

Consilierul local Cristian Niculescu Tagarlas a luat cuvantul in plenul sedintei de CL specificand faptul ca acest strand este extrem de important pentru baimareni, mai cu seama ca si bazinul descoperit se afla in stare avansata de degradare. Mai mult, alesul a punctat faptul ca realizarea Strandului Municipal Baia Mare este de fapt un punct important in dezvoltarea turistica a acestui oras.

Cristian Niculescu Tagarlas, consilier local, PNL Maramures:Din punctul meu de vedere ar trebui sa continuam finantarea, din aceasta linie de credit, pentru Strandul Municipal Baia Mare deoarece va fi o oportunitate reala de a realiza investitia si sa nu asteptam o varianta iluzorie, care nu are in fata un nivel de asteptare, ca timp, clarificat pentru ca altfel nu stim daca il vom finanta intr-un an, doi sau trei. Baimarenii asteapta aceasta investitie pentru ca este de interes public si la momentul de fata bazinul descoperit, spre exemplu, nu functioneaza si nu exista o alta zona de agrement in Baia Mare. Din aceeasi perspectiva avem un model si o reusita a administratiei publice din Oradea, care a finantat o astfel de investitie si care aduce resurse financiare importante, respectiv 600.000 de euro pe an. Aceasta este opinia mea. Am putea genera un motor financiar pentru Baia Mare si in acelasi timp un punct de agrement pentru toti baimarenii.

Cand s-a trecut la vot, in sala au fost prezenti 18 consilieri locali. Alesii din PNL si PMP s-au abtinut de la vot (vezi foto), iar Danilea Bazarea de la PER a votat impotriva.

Coalitia pentru Baia Mare cu alianta UDMR-ului au votat pentru proiect, iar prin votul pozitiv dat de cei doi consilieri PSD, Marin Bragaru si Irina Smical, care puteau face diferenta, proiectul Strandului Municipal Baia Mare a picat, fiind inlocuit cu viitorul proiect “turistic” Ferneziu-Firiza-Blidari.

Daniela Bazarea, consilier local, PER Maramures:Am votat impotriva pentru ca „Strandul Municipal Baia Mare” este un proiect asteptat de baimareni de ani de zile. Este o investitie pentru intregul oras, pentru toti cetatenii mai ales ca municipalitatea nu are niciun astfel de loc de agrement. Nici bazinul descoperit nu este folosit, este inchis. Consider ca este un loc cu traditie, istoric, emblematic intr-o zona frumoasa a orasului care trebuie reabilitata.”

Contactat telefonic pentru un punct de vedere, seful PSD Maramures, Gabriel Zetea a spus ca va reveni cu o declaratie pe acest subiect. Pana la aceasta ora nu a facut-o! Il instiintam ca postarile dansului, de pe pagina personala de Facebook, pentru redactia noastra, nu reprezinta decat punctul sau de vedere strict privat si nu oficial.

Si astfel, baimarenii, cu ajutorul consilierilor locali PSD, au ramas fara strand. Asteptam cu nerabdare echipele lui Spielberg sa vina si sa monteze platourile de filmare pentru un nou film Jurassic Park made in jungla cu aspecte amazoniene prezenta la strandul municipal. Ana AVRAM

 

 

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole