Baia Mare: Daca iti arunci chistocul de la tigara pe jos sau iti “uiti” gunoiul menajer in cosul stradal esti bun de plata. Vezi aici, noile sanctiuni stabilite de consilierii locali

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Ieri, 14 octombrie 2019, consilierii locali au aprobat stabilirea sanctiunilor pentru faptele, care constituie contraventii in domeniul gospodaririi Municipiului Baia Mare. La acest proiect de hotarare au lucrat patru consilieri locali. Din pacate, aceste sanctiuni, stim cu totii, ca nu se prea aplica, politistii locali fiind vizibili doar uneori, in unele parcari publice si cam atat. In acest context, efortul celor patru s-ar putea sa fie in van.

Daniela Bazarea, consilier local: “Aceste sanctiuni, la care au lucrat colegii mei, sunt benefice pentru intreaga comunitate. Totodata, cetatenii ar trebui sa fie constienti ca avem obligatia de a mentine curatenia in spatiile publice la fel ca si in spatiile private in care locuim sau lucram..Nu-mi fac mari sperante avand in vedere activitatea de pana acum a Politiei Locale privind aplicarea amenzilor pentru diverse incalcari ale reglementarilor legale. Nu-mi fac mari sperante ca vor fi mai activi si mai constiinciosi ca si pana acum. Este mai important sa amendam soferii, care parcheaza neregulamentar, ceea ce trebuie facut intr-adevar, insa despre subiectul pe care noi il discutam acum, efortul Politiei Locale nu exista.”

Astfel, baimarenii care nu-si fac curat pe langa blocuri, case invididuale sau anexe gospodaresti pot fi sanctionati cu amenzi cuprinse intre 1.000 si 2.000 de lei. In cazul in care proprietarii neglijeaza fatadele si cladirile constructiilor degradate si nu izoleaza zona expusa pot fi amendati cu pana la 2.000 de lei. Cu suma de 1.000 de lei vor putea fi amendati si baimarenii care arunca la containere iarba, frunze, crengi, etc. daca acestea nu sunt puse in saci menajeri pentru ca angajatii de la DRUSAL sa le poata colecta cu usurinta. Daca va aruncati chistocul de la tigara pe jos, ambalaje, ziare, mase plastice sau resturi menajere puteti fi sanctionati cu o amenda cuprinsa intre 200 si 500 de lei. In cazul in care iesiti din bloc sau de la birou si va “uitati” deseul menajer in cosul stradal veti avea de achitat o amenda cuprinsa intre 500 si 1.000 de lei. Baimarenii, care locuiesc in Ferneziu, Firiza, Blidari, Valea Borcutului si au animale de ferma sunt pasibili de a fi sanctionati cu o suma cuprinsa intre 500 si 1.000 de lei, daca nu respecta normele sanitar-veterinare, daca animalele lor creaza un disconfort vecinilor sau aduc prejudicii proprietatilor invecinate.

Trebuie sa stiti ca nu aveti voie: sa va spalati covoarele in curtile blocurilor spre exemplu, sa intindeti rufe la uscat, sa gatiti pe domeniul public al orasului, sau sa reparati masini. Daca faceti unul dintre lucrurile mentionate puteti fi amendati cu pana la 500 de lei.

Sanctiunile nu se opresc aici, mai sunt si altele inclusiv pentru persoanele juridice, insa nu trebuie sa va stresati prea tare deoarece politistii locali daca intra prin cartiere o fac cu autoturismele si sunt prea preocupati cu socializarea intre ei sau la telefoane ca sa mai observe neregulile, care pot fi chiar in fata lor. Pe de alta parte exista, inclusiv, posibilitatea ca ei sa nici nu stie ce pot si ce nu pot amenda.

Text si foto: Ana AVRAM

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

1 Comment

  1. Fizesan

    Si pe țiganii/boschetarii care împrăștie gunoaiele colectate civilizat in tomberoane de cetățenii educați…nu-i sancționează nimeni, ca si până acum….nu?

    Reply

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2