Baia Mare: De Paste, aproximativ 900 de persoane au ajuns la UPU. 180 au fost cazuri critice

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Echipele de specialisti din cadrul Unitatii de Primire Urgente (UPU) a Spitalului Judetean de Urgenta “Dr. Constantin Opris” Baia Mare au acordat asistenta medicala pentru 871 de persoane in perioada 26 aprilie, ora 8:00 – 30 aprilie, ora 8:00.

Aproximativ 180 dintre pacientii ajunsi la urgenta au reprezentat cazuri critice, de cod rosu si galben. In intervalul mentionat, s-a intervenit de urgenta pentru 68 de copii, cu varsta mai mica de 16 ani, care au prezentat temperatura peste 38°C.

Dr. Zoltan Balko, medic primar medicina de urgenta: “Pe langa problemele specifice sarbatorilor, precum colici biliare si crize dispeptice, cauzate de consumul excesiv de alimente si bauturi alcoolice, ne-am confruntat si cu multe urgente majore, inclusiv cardiace si neurologice.”

Amalia Babici Man, purtator de cuvant la Spitalul Judetean Baia Mare: „Unitatea de Primire Urgente a Spitalului Judetean de Urgenta ”Dr. Constantin Opris” Baia Mare asigura triajul, evaluarea si tratamentul de urgenta pentru pacientii care se prezinta la spital spontan sau care sunt transportati cu ambulantele. La sosirea pacientilor in UPU se face triajul acestora si, raportat la functiile vitale, acuze si starea clinica a acestora, pacientii sunt indrumati spre unul din cabinetele din Unitatea de Primire Urgente.”

Volumul de munca desfasurat in UPU-SMURD Baia Mare este foarte mare, numai in cursul anului 2018 s-au facut 84.860 de consultatii si interventii.

ZiarMM.ro

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2