Baia Mare, decisa sa ia titlul de Capitala Junglei Urbane 2017. Tragem tare, sigur ne iese

In plina vara, osciland intre canicula si ploi, constatam ca orasul Baia Mare devine tot mai verde si mai pitoresc. Vegetatia a inundat orasul, buruienile sunt cat casa, iarba acopera gardurile si stalpisorii de limitare a accesului, masinile abandonate nu se mai vad in peisaj, crengile copacilor atarna peste bulevarde si aleile pietonale, trotuarele sunt obturate de gardurile vii scapate de sub control, un scenariu parca desprins dintr-o productie hollywoodiana, in care o metropola americana parasita de populatie a fost acoperita de vegetatie.

Dacat sa candidam la titlul de „Capitala a tineretului 2018”, mai bine sa promovam noul concept de transformare a cartierelor in obiective tip Jungle Park sau sa oferim oportunitatea celor de la facultatile de horticultura sa tina lectii deschise despre vegetatia urbana in secolul XXI.

Nu stiu daca baimarenii sunt multumiti daca se da cu matura si se stropeste pe langa borduri, se golesc cosurile stradale, dar sa nu si gunoiul menajer de pe platformele din cartiere. E vara, e caldura, e trafic si mult praf, iar orasul este inundat de tigani care scurma prin gunoaie, roiuri de muste, cai si atelaje si multa, foarte multa incompetenta administrativa.

Oare ce o sa le spuna primarul Chereches baimarenilor, atunci cand va face vizitele in cartiere? Sau va merge neanuntat si doar in cadru organizat, la intalniri cu grupuri de sustinatori pregatiti, capabili sa aplaude in timp ce le cade tencuiala de pe fatade in cap?

Mihai POPA

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

4 Comments

 1. silvester

  Bai baietii de la redactie. Nu cred ca sunteti tari de cap dar de ce nu intelegeti ca frumosului nu-i pasa de oras. Nu-i iese nimic din tunsul gardurilor si copacilor, nici macar ca imagine publica. Ce cartiere si vegetatie, mergeti in Piata Pacii in zona budei publice sa vedeti ce dezastru este acolo!

  Reply
 2. maria

  Imaginile grăiesc fără să mai poată încape tăgada. Demisia, incompetentule primar Cătălin Cherecheș!

  Reply
 3. Zoli

  Nu stiu cum de nu v-ati prins ca aceasta este noua imagine a orasului: un oras mai ”verde”,poluare mai putina! Suntem cei mai ”eco”! Plus ca si pensionarii se vor bucura cand tufisurile vor atinge imediat inaltimea de 2-3M si le vor face umbra,ca sa nu stea afara sub soarele puternic! 🙂

  Reply

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1