Baia Mare: Detinatorii de garaje trebuie sa ceara, de astazi, consilierilor locali prelungirea contractelor de orice tip. 400 de baimareni se regasesc in aceasta situatie

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Conform rapoartelor de specialitate aproximativ 400 contracte de concesiune sau inchiriere pentru garaje si parcari acoperite urmeaza sa expire. Detinatorii vor sta de astazi la mana consilierilor locali pentru prelungirea perioadei de folosinta a terenurilor de sub aceste constructii. Mai mult, in noile contracte exista o clauza care stipuleaza faptul ca municipalitatea poate sa ceara demolarea acestora, cu acordul Consiliului Local (CL), in cazul in care pe aceste terenuri urmeaza sa se realizeze lucrari de interes public.

In anul 2015 s-a dat o hotararea de CL, prin care se mandata executivul Primariei Baia Mare sa prelungeasca aceste contracte, ba mai mult, sa elaboreze contracte si pentru constructiile ilegale. Ei bine, aceasta Hotarare 259/2015 a fost abrogata astazi de catre alesii locali. Conform actualei hotarari doar ei vor mai putea sa-si dea girul pentru prelungirea sau neprelungirea acestor contracte. Pe scurt, detinatorii de garaje pot beneficia de prelungire numai cu acordul consilierilor locali, care stabilesc si perioada de folosinta. In cadrul comisiilor desfasurate ieri, la Primaria Baia Mare, reprezentantii institutiei au explicat ce presupune abrogarea HCL 259/2015 si ce este nou in actualul proiect de hotarare votat astazi in plenul Consiliului Local.

“Prin HCL 259/2015, Consiliul Local a mandatat executivul Primariei Baia Mare sa prelungeasca cu pana la 5 ani toate contractele expirate de inchirieri, concesiune garaje sau parcari acoperite, respectiv sa incheie contracte pentru garajele, care la data respectiva erau construite legal sau ilegal si sa incaseze anumite sume. Astfel, incepand din acest an, 400 de garaje care au avut contractele de inchiriere pe perioada de 25 de ani, spre exemplu, expira. Avand in vedere intentia de a se amenaja acele parcari de resedinta solicitam abrogarea acestei Hotararari din 2015, in sensul ca orice prelungire sau modificare de contract sau incheiere a unui contract sa se poata face doar cu girul Consiliului Local prin hotarare punctuala sau pe lista”, au precizat reprezentantii Primariei Baia Mare.

In acest context, incepand de astazi, detinatorii de garaje sau parcari acoperite care au nevoie de prelungirea contractelor trebuie sa ceara avizul consilierilor locali.

Dan Grumaz, consilier local, FDGR: “Am votat pentru aceasta hotarare deoarece este bine gandita si reglementata si asa se intra in normalitate. Nu este in regula ca pe raza orasului sa existe garaje de toate tipurile, formele si marimile. Totodata este imperios necesar sa existe si parcari de resedinta deoarece la acest capitol stam prost. Astept si voi vota favorabil proiectul de hotarare care prevede demolarea garajelor construite ilegal.”

Irina Smical, consilier local, PSD: “Am votat si eu acest proiect deoarece consider ca este nevoie de o dezvoltare armonioasa a infrastructurii acestui oras care sa tina cont atat de nevoia de implementare a proiectelor cat si de nevoia populatiei de a avea conditii decente de trafic si parcare a autoturismelor. Suntem un oras europeran cu pretentii si ambitii si este normal sa ne raliem politicii europene de dezvoltare a municipiului nostru. Este normal ca alesii locali, ca reprezentanti ai comunitatii, sa aiba posibilitatea de a vota modul in care se gestioneaza soarta acestor garaje, mai cu seama ca se doreste implementarea parcarilor rezidentiale la nivelul intregului oras.”

Stefan Pop, consilier local, Coalitia pentru Baia Mare: “Si eu am votat acest proiect de hotarare pentru ca este normal ca alesii locali sa fie cei care decid asupra longevitatii acestor constructii deoarece trebuie sa se tina cont si de lucrarile de utilitate publica, care ar urma sa aiba loc.”

Ana AVRAM

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2