Baia Mare: Dosar penal pentru o persoană care a ascuns faptul că a călătorit în zona roșie

La data de 22 mai, organele de poliție s-au sesizat din oficiu cu privire la săvârșirea unei infracțiuni de “fals în declarații”, prevăzută de art. 326 alin. 2 Cod penal, constând în aceea că, la data de 21 mai, cu ocazia completării chestionarului pentru donatorul de sânge și a chestionarului privind evaluarea stării de sănătate a donatorilor de sânge în contextul epidemiologic actual de la Centrul de Transfuzie Sanguină Baia Mare, o persoană a declarat necorespunzător adevărului că nu a călătorit în țări/zone roșii cu transmitere comunitară extinsă a COVID-19, cu toate că revenise în ultimele 14 zile dintr-o astfel de zonă, respectiv, în data de 19 mai și avea obligația izolării la domiciliu în perioada 19 mai – 1 iunie.

”Pentru verificarea informațiilor expuse, s-a înregistrat dosar căruia i-a fost atribuit număr unic de către Parchetul de pe lângă Judecătoria Baia Mare.

Precizăm faptul că activitățile procedurale efectuate în timpul urmăririi penale sunt reglementate de către Codul de procedură penală și au drept scop administrarea probatoriului cu respectarea drepturilor și garanțiilor procesuale, precum și a principiului prezumției de nevinovăție”, a declarat purtătorul de cuvânt din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Baia Mare.

ZiarMM

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1