Baia Mare: Doua persoane blocate de o avalansa la Usturoiul

home camp2
home camp2
home camp2

zapada_4-ian-4In data de 4 ianuarie, la ora 18:15 la dispeceratul Jandarmeriei Maramures s-a primit un apel prin SNUAU 112, in care se specifica faptul ca, apelantul impreuna cu inca o persoana se aflau blocate in autoturism, in urma unei avalanse de zapada, pe drumul spre cabana Soricelul, situata pe dealul Usturoiului de langa municipiul Baia Mare.

Echipa formata din jandarmi si reprezentanti ai Primariei Baia Mare care au sosit la fata locului cu utilaje de deszapezire, au deblocat autoturismul. Drumul a fost blocat pe o portiune de aproximativ 50 m. Acele persoane s-au deplasat apoi spre municipiul Baia Mare, cu autoturismul deblocat din nameti, acestea nefiind vatamate si nu a fost necesara interventia ambulantei.

“Jandarmeria Maramures reaminteste faptul ca, persoanele care vor sa porneasca la drum in zonele montane, trebuie sa se informeze in legatura cu prognoza meteo, despre itinerariul pe care si l-au propus si conditiile climatice locale.

Nu se recomanda ca o persoana singura sa porneasca la drum. Trebuie  se asigure ca au ales traseul in functie de conditia fizica si psihica a celui mai slab din grup.

Este necesar sa se asigure in privinta echipamentului adecvat anotimpului si sa aiba cutit, busola/GPS, telefon mobil, mijloace de aprins focul.

O regula extrem de importanta se refera la ajutorul acordat in cazul unui accident, orice persoana are datoria de a acorda ajutor celor care au nevoie.

La fel de importanta este identificarea, mai ales in cazul unui accident. Orice persoana, fie ca este responsabil sau nu, pentru vreun incident, trebuie sa se identifice cu datele personale (numele complet si adresa) in fata organelor abilitate.

 De asemenea, turistii trebuie sa manifeste rabdare, sa respecte indicatiile jandarmilor montani si sa evite implicarea in conflicte de orice natura.

In cazul in care sunteti victima unui accident sau incident de orice natura ori martori la savarsirea unor fapte de natura antisociala sau fapte de natura sa tulbure linistea publica, sunteti rugati sa solicitati sprijin prin sistemul unic de urgenta 112, de asemenea, va puteti adresa direct echipajelor de jandarmi montani din zona”, a spus Radu Vasile Nicolae, purtatorul de cuvant al Inspectoratului de Jandarmi Judetean Maramures.

ZiarMM

Print Friendly, PDF & Email
home camp 1
home camp 1
home camp 1

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *