BAIA MARE – Droguri și instrumentar chirurgical interzis găsite în casa unui bărbat

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Polițiștii Biroului pentru Protecția Animalelor au pus în executare un mandat de percheziție domiciliară. S-a întamplat ieri, 23 decembrie, dată la care polițiștii Biroului pentru Protecția Animalelor, sprijiniți de polițiștii din cadrul Serviciului de Ordine Publică, au pus în executare un mandat de percheziție domiciliară în Baia Mare la adresa unui bărbat.

„În urma activităților desfășurate, polițiștii au identificat și ridicat un instrumentar chirurgical folosit pentru intervenții chirurgicale destinate modificării aspectului, substanțe analgezice a căror deţinere este supusă unor autorizări speciale și substanțe susceptibile a fi droguri.

Totodată, la adresa bărbatului au fost identificate exemplare canine a căror comercializare este interzisă și sancționată de legea penală, cât și exemplare canine din categoria câinilor periculoși ce au suferit intervenții chirurgicale destinate modificării aspectului.

Substanțele susceptibile a fi droguri au fost ambalate și sigilate urmând a fi înaintate D.I.I.C.O.T.-Biroul Teritorial Maramureș pentru continuarea cercetărilor, existând suspiciuni cu privire la existența unor fapte penale incriminate de Legea nr. 143/2000”, precizează IPJ Maramureș.

În cauză, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Baia Mare, se efectuează cercetări sub aspectul comiterii infracțiunilor de importul sau comercializarea câinilor prevăzuți la art. 1, lit. a prev. de art. 13 din O.U.G. 55/2002 privind regimul de deținere al câinilor periculoși sau agresivi și intervenții chirurgicale destinate modificării aspectului unui animal sau altor scopuri necurative, cum ar fi codomia, cuparea urechilor, faptă prev. de art. 25, alin. 1, lit. f, din Legea nr. 205/2004 privind Protecția Animalelor.

Dragoș HOJDA

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2