Baia Mare, dupa orasul zapezii si al gheturilor, acum e orasul gunoaielor

Reclame home 1
Reclame home 1

Baia Mare, dar mai ales baimarenii, au avut de patimit pe final de an 2016 si in acest inceput de an 2017. Pe de o parte au fost acele zapezi cum orasul nu a mai vazut de multa vreme, autoritatile fiind luate total pe nepregatite, apoi ghetusul de pe strazile din municipiu, care a bagat in spital multe persoane, iar acum au iesit la iveala….gunoaiele. E drept, daca baimarenii ar fi mai civilizati, nu ar fi atat de multe gunoaie imprastiate peste tot in acest oras, devenit al nimanui de o vreme incoace.

Reprezentantii Primariei Baia Mare spun ca Serviciul Public Ambient Urban are program saptamanal de intretinere zone verzi si locuri de joaca. Se continua salubrizarea generala si strangerea de resturi menajere si vegetale de pe zonele verzi din parcurile municipiului, precum si sensurile giratorii, intersectiile si aliniamentele stradale.

Se face maturat, salubrizat zilnic locurile de joaca din parcuri si din cartierele municipiului, taieri de regenarare gard viu Bld Republicii, toaletari/taieri de formare arbori Bld Bucuresti si Bld Unirii. Tot SPAU face verificarea si reparatiile mobilierului urban din parcuri, cartiere si locuri de joaca, respectiv verificari si reparatii cosuri de gunoi. Important de mentionat, spun cei de la Primarie, ca cu ajutorul celor de la SPAS (cei cu ajutor social) se face salubrizare in cartiere.

Cat priveste societatea DRUSAL, si ei au inceput saptamana aceasta cu salubrizarea stradala. Pana  la 20 februarie in zonele centrale ale orasului se fac operatiile care urmeaza: razuit manual, maturat manual si intretinere carosabile, maturat manual si intretinere trotuare si intretinerea zonelor verzi  ce apartin de Drusal ( pina la aliniamente), iar dupa zonele centrale se trece si la salubrizarea din cartiere.

Ziarmm

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

3 Comments

  1. mmm

    orasul gunoaielor si al rahatilor de caine … eu nu pot sa inteleg ca si posesor de caine cat de nesimtit sa fi sa nu strangi dupa el … va rog sa mergeti pe strazile Caragiale, Iuliu Maniu, Victoriei, etc … efectiv nu ai loc sa calci de cati rahati de caine sunt … si politia locala cred ca nu a dat niciodata o amenda pentru asta … adica daca ar iesi la 7-8 dimineata cand isi plimba stapanii cainii afara, cred ca si-ar face norma de amenzi pe luna … da pe bune, daca nu esti in stare sa ai grija de caine at nu-l mai chinui cu prostia si napasarea …

    Reply
    1. Attila

      Dar ai luat in calcul si cainii comunitar, pe care ii hranesc toate babele, dar dupa care normal ca nu aduna nimeni? Sau crezi ca astia nu se rahatesc?

      Reply
      1. mmm

        normal, nu contest faptul ca sunt si caini comunitari … doar ca daca te duci pe strazile mentionate de mine, si astea is doar cateva, o sa vezi alei de rahati de caine, si e foarte putin probabil ca sa fie facute de cainii comunitari …raman la parerea ca in cele mai multe cazuri sunt cainii cu stapani nesimtiti … si din pacate politia locala isi face treaba aservita doar unor interese, nu e in slujba cetateanului e in slujba penalilor …

        Reply

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2