Baia Mare e plină de cerșetori. Acțiuni ale Poliției Locale și amenzi aplicate pe care nu le plătește nimeni

Municipiul Baia Mare s-a umplut iarăși de cerșetori. Îi găsim în zona marilor supermarketuri, pe stradă, în zona intersecțiilor din oraș, oriunde ar putea fi ceva de primit. Și vor doar bani, nu vor produse sau alte lucruri. Polițiștii locali băimăreni susțin că zilnic au fost desfășurate acțiuni de monitorizare și combatere a fenomenului cerșetoriei din oraș, precum și a expunerii spre vânzare de bunuri vechi în Piața Izvoare și Piața Gării.

Tot zilnic s-a făcut monitorizarea zilnică a rampelor de colectare a gunoiului menajer, fiind sancționate persoanele care au fost depistate că împrăștie gunoiul. În plus, au fost monitorizate zilnic locurile de joacă și foișoarele amplasate pe raza Municipiului Baia Mare, respectiv parcurile Central, Parc Gară, Parc Mara, Parc Dacia. Poliția Locală a anunțat că în ultima săptămână au fost depistate 12 persoane fără adăpost sau care apelau la mila publică și au fost aplicate sancțiuni contravenționale. Personalele în cauză au fost ridicate și transportate la centrul social tip Azil de Noapte.

„Nu știu de unde vin, dar cerșetorii aceștia te agasează la magazine, în stațiile de autobuz, circulă cu Urbis fără ca nimeni săi îi întrebe ceva. Nu mi se pare normal așa ceva. Unde e Poliția Locală când avem nevoie de ea? În zona străzii Dragoș Vodă vedem caii zilnic, vedem fel de fel de personaje dubioase, care se droghează ziua în amiaza mare și nimeni nu ia nicio măsură. Se consumă alcool în parcuri, la locurile de joacă pentru copii din zonă și nimeni nimic. Ce fel de oraș e acesta? ”, spune Damian.

Dragoș HOJDA

Distribuie articolul
Adaugă un comentariu