Baia Mare: Festivalul dacilor liberi, la a V-a editie. Cand va avea loc

Festivalul dacilor liberi, ajuns la a cincea editie, se va desfasura si in acest an in cadrul evenimentului “Zilele Maramuresului – Haida, hai in Maramures!”, in perioada 17-19 mai, intre orele 11:00-17:00, la Muzeul Satului din Baia Mare.

“Evenimentul isi propune sa aduca in atentia publicului, printr-o manifestare si atmosfera inedita, aspecte din viata civila si militara din perioada dacilor liberi, populatie ce locuia in antichitate si pe teritoriul actual al Maramuresului.

Vor fi amenajate ateliere mestesugaresti (olarit, tesut la razboi vertical, fierarie, confectionat camasi de zale), organizate dupa modelul si tehnicile existente in urma cu 2000 de ani, activitati demonstrative cu prezentarea civilizatiilor dacica, celtica, germanica si romana (expozitie de corturi antice, costume de epoca, tipuri de razboinici, mesteri si civili.

De asemenea, se vor realiza demonstratii de viata militara, antrenamente, lupte demonstrative, prezenare bucatarie antica”, spun organizatorii pe pagina de Facebook dedicata evenimentului.

Vlad HERMAN

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1