Baia Mare: Festivalul de muzica francofona “Chants, Sons sur Scene”, un succes pentru organizatori

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

In perioada 10-12 mai 2019, la Teatrul Municipal Baia Mare s-a desfasurat festivalul de muzica francofona “Chants, Sons sur Scene”. Evenimentul a fost organizat de Ambasada Frantei, Asociatia Romana a Profesorilor de Limba Franceza, Federatia Internationala a Profesorilor de Limba Franceza, Asociatia Chants, Sons sur Scene, Institutul Francez, Institutul Cultural Roman si Inspectoratul Scolar Judetean Maramures.

Concurentii, cu varste cuprinse intre 13 si 25 de ani au interpretat melodii in limba franceza, din diferite genuri muzicale, oferind astfel tinerilor spectatori momente adevarate de relaxare si bucurie. Un recital de exceptie a avut si rapperul francez Pih Poh, care s-a dovedit a fi pe gustul celor prezenti in sala.

Pe scena a urcat si trupa Dramatis Personae, care a interpretat piesa de teatru “A la carte de Pierre Desproges & Dramatis Personae”.

Dascalii de la Colegiul National “Mihai Eminescu” Baia Mare au pregatit pentru elevi si cateva ateliere de lucru.

Mai mult, sambata, 11 mai, Colegiul National “Mihai Eminescu” i-a surprins pe cei prezenti cu un cadou mai aparte. Acestia au avut sansa de a participa gratuit la o formare de exceptie asigurata de profesorul Berry Van Wouw, de la Breda University of Applied Science. Activitatea propusa de acesta a avut ca si tema “Le chant de l’argot”, un limbaj care se uziteaza atat in filme, seriale TV cat si in revistele de benzi desenate, social media si cantece.

Festivalul, aflat la cea de-a 18-a editie a fost unul reusit. Si de aceasta data organizatorii au putut sa tina stacheta ridicata in tot ceea ce a insemnat originalitate si inovatie. Foto: Alina Soreanu & ZiarMM.ro; text: ZiarMM.ro

 

 

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2
Reordonat – Reclame home 2
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole