Baia Mare, gazda Olimpiadei Nationale de Arte Vizuale, Arhitectura si Istoria Artei

Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general

artisti baia mareOlimpiada Nationala de Arte Vizuale, Arhitectura si Istoria Artei se desfasoara in acest an la Baia Mare, in perioada 16 – 19 Aprilie.

Peste 450 de elevi din liceele de arta din toata tara s-au inscris in competitie pentru urmatoarele sectiuni: arte plastice, arte decorative, arhitectura, arte ambientale, design, conservare si restaurare.

Deschiderea oficiala va avea loc sambata, 16 Aprilie, incepand cu orele 18.00, in Aula Centrului Universitar Nord din Baia Mare, urmand ca festivitatea de premiere sa aiba loc marti, 19 Aprilie, in sala de concerte a Liceului de Arte Baia Mare.

Tema din acest an a Olimpiadei Nationale de Arte este “Cultura Ospitalitatii- Arta Ospitalitatii”, tema care reflecta punctul central al proiectului de candidatura al municipiului Baia Mare la titlul de Capitala Europeana a Culturii in 2021.

”Suntem onorati sa gazduim Olimpiada Nationala de Arte, un eveniment in forta care aduce impreuna elita creativilor din liceele din Romania, dar si invitati din tarile vecine. Baia Mare si-a manifestat, odata cu Scoala de Pictura infiintata acum 120 de ani, vocatia de gazda buna pentru cele mai curajoase tendinte din arte.

Ne bucuram de fiecare data cand avem ocazia sa reinnodam aceasta traditie, mai ales in parteneriat cu Liceul de Arte din Baia Mare, o pepiniera de talente care imbogateste, an de an, randurile unor universitati prestigioase din intreaga lume. Timp de patru zile, uniti de tema ospitalitatii, vom sarbatori la Baia Mare puterea inspiratiei de a desena viitorul in moduri mereu surprinzatoare”, spun reprezentantii Echipei Baia Mare 2021

Evenimentul este organizat de Ministerul Educatiei Nationale si Cercetarii Stiintifice, Inspectoratul Scolar Judetean Maramures, Liceul de Arte Baia Mare, Universitatea Tehnica din Cluj Napoca – Centrul Universitar Nord din Baia Mare si Fundatia Baia Mare 2021, alaturi de Municipiul Baia Mare.

Parteneri ai proiectului sunt Muzeul Judetean de Istorie si Arheologie, Uniunea Artistilor Plastici filiala Baia Mare, Muzeul de Arta “Centrul Artistic Baia Mare “, Ordinul Arhitectilor din Romania – Filiala Nord Vest, Muzeul Judetean de Arheologie “Victor Gorduza”, Muzeul de Etnografie si Arta Populara Baia Mare, Directia Judeteana pentru Sport si Tineret Maramures.

Cu ocazia acestui eveniment, baimarenii sunt invitati Duminica, 17 Aprilie, la concertul *Rock the City*, incepand cu ora 17.30, in Piata Cetatii.

ZiarMM

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *