ACTUALIZARE – Baia Mare: Grefierii de la Palatul de Justitie si Parchet au intrat intr-o greva spontana

Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general

Grefierii de la Palatul de Justitie, dar si colegii lor de la Parchet au intrat in greva sponana, in aceasta dimineata, in jurul orei 10.00. Acestia sunt solidari cu colegii lor din tara. Grefierii sunt nemultumiti vis-à-vis de masurile care urmeaza sa se ia cu privire la asa-zisele pensii speciale.

Facem precizarea ca la nivel national peste 6.000 de grefieri au anuntat ca sunt in greva spontana si intentioneaza sa paralizeze instantele si parchetele in semn de protest pentru abrogarea pensiilor de serviciu.

ACTUALIZARE: “Noi nu avem pensii speciale, avem pensii de serviciu. Avem o pensie ocupationala, avem incomaptibilitati si interdictii in sistem, nu putem face alte activitati si atunci asta este forma de protest. Este un prim protest, sa stiti”, a declarat, pentru ZiarMM, Rodica Jula, reprezentant al grefierilor pe Curtea de Apel Cluj.

Grefierii mai arata ca sistemul judiciar va fi blocat daca proiectul de lege va ajunge la vot final in plen.

“Sistemul judiciar urmeaza sa fie blocat daca acest proiect de lege va ajunge la vot final in plen si va conduce la abrogarea pensiilor de serviciu ale personalului auxiliar de specialitate (grefieri)”, se precizeaza, printre altele, intr-un comunicat al sindicalistilor grefieri.

ZiarMM.ro

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *