Baia Mare, in prima jumatate a oraselor din tara in care ti-ar placea sa traiesti

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Baimarenii au stabilit, recent, ca orasul lor este unul dintre cele mai sigure din Romania si ca sunt relativ multumiti de facilitatile medicale si de cele educationale pe care le au la dispozitie, de locurile unde se pot recrea si de puritatea aerului pe care il respira. Romanii si-au ales cartierele, orasele si regiunile favorite din tara, iar zona Transilvaniei ocupa un loc fruntas in preferintele lor. Cel mai amplu studiu despre locuire din Romania, realizat conform celor zece criterii create si analizate de Storia.ro, in colaborare cu agentia de cercetare D&D Research, a ajuns la final.

Studiul „Orase si cartiere din Romania”, disponibil pe platforma de anunturi dedicata exclusiv sectorului imobiliar, a analizat, pe tot parcursul desfasurarii sale, perceptia cetatenilor asupra oraselor si cartierelor in care acestia locuiesc, avand in vedere zece criterii: siguranta, costul general al vietii, facilitatile medicale, educatia, calitatea aerului, curatenie, recreere, accesul la magazine si restaurante, servicii de transport si nivelul de liniste.

Astfel, romanii au votat Brasovul ca fiind cel mai avantajos oras din tara, iar Transilvania cea mai buna regiune in care ai putea locui. Urmatoarele locuri de pe podium sunt ocupate de Oradea si Cluj-Napoca. Clasamentul continua cu orasele Sibiu, Pitesti, Ramnicu Valcea, Miercurea Ciuc, Slobozia, Timisoara, Targu Mures. Pe de alta parte, cele mai dezavantajoase orase din tara sunt Alexandria, Focsani, Braila, urmate de Calarasi, Satu Mare, Bacau, Giurgiu, Zalau, Galati si Buzau, in aceasta ordine, conform voturilor celor care au participat la studiu.

„Aceasta analiza este cel mai amplu studiu de perceptie efectuat in Romania pe tema criteriilor relevante in alegerea unei locuinte. Volumul esantionului – aproape 260.000 de respondenti – si marja de eroare de 0.2%, comparativ cu media de +/- 3% utilizata de regula in sondaje, dau greutate si precizie rezultatelor si ne fac sa ne apropiem de studiile de tip big data”, a spus Dan Petre, Business Developer D&D Research.

Cele mai avantajoase cartiere din Romania

Daca esti curios sa afli cat de bine este vazuta zona in care locuiesti, afla ca la nivel national, cele mai avantajoase cartiere sunt Racadau din Brasov, Cornisa din Targu Mures si Grigorescu din Cluj-Napoca. La fel de apreciate sunt si Gheorgheni din Cluj-Napoca, Sub Arini din Sibiu, Nicolae Grigorescu din Bucuresti, Valea Aurie din Sibiu, Titan din Bucuresti, Centrul Civic din Brasov si Vatra Luminoasa din Bucuresti.

Unde traiesc cei mai nemultumiti romani?

Cele mai dezavantajoase cartiere, pe de alta parte, sunt Lacu Dulce din Braila, Bereasca din Ploiesti, Brancoveanu din Alexandria, Bariera Valcii din Craiova, Transilvaniei din Buzau si Artego din Targu Jiu. Urmatoarele locuri sunt ocupate de Trei Insule din Arad, Priseaca din Targoviste, Industriala din Vaslui si Dallas din Giurgiu.

Care sunt cele mai apreciate cartiere din marile orase

Brasovenii au votat Racadau, Centrul Civic, Scriitorilor, Schei si Noua ca fiind cele mai avantajoase cartiere din oras.

In Cluj-Napoca, primele cinci pozitii sunt ocupate de Grigorescu, Gheorgheni,  Zorilor, Plopilor si Manastur, potrivit studiului Storia.ro.

Cartierul Nufarul este cel mai avantajos din Oradea, acesta fiind urmat de Rogerius, Cantemir, Centru Civic si Decebal.

In cazul orasului Sibiu, primele cinci locuri sunt ocupate de urmatoarele cartiere: Sub Arini, Valea Aurie, Strand, Trei Stejari si Calea Dumbravii.

Copou este cel mai avantajos cartier din Iasi, acesta fiind urmat de Tomesti, Centru Civic, Tatarasi si Alexandru cel Bun, arata studiul „Orase si cartiere din Romania”.

Timisorenii au plasat cartierul Bucovina in fruntea clasamentului, urmat de Soarelui, Dacia, Complex Studentesc si Steaua.

Despre proiectul „Orase si cartiere din Romania”

In 2016-2017, Storia.ro, site-ul de imobiliare lansat de OLX, a desfasurat un studiu complex despre orasele si cartierele din Romania. Raportul cercetarii se bazeaza pe evaluarile acordate de localnici zonelor in care locuiesc. Printre criteriile de evaluare prezente in studiu se numara costul general al vietii, accesul la institutiile de sanatate publica, calitatea mediului inconjurator, curatenia si zgomotul din mediul urban, spatiile verzi, situatia transportului public sau accesul la institutiile educationale.

„Pornind de la misiunea Storia.ro de a fi aproape de utilizatorii nostri pe tot procesul de cautare a unei locuinte si de la faptul ca locatia s-a dovedit a fi un criteriu chiar mai important pentru ei decat pretul, am decis sa ne folosim de gradul foarte mare de expunere pe care il au platformele noastre si sa ii ajutam pe acestia sa ia decizii cat mai informate prin intermediul acestui studiu care surprinde detalii specifice la nivelul intregii tari, pe toate marile arii de interes”, declara Dan Puica, Real Estate Business Manager OLX Group.

Cati romani au participat la studiu?

Studiul amplu realizat de Storia.ro si agentia de cercetare D&D Research a reunit 258 948 de romani, care au raspuns chestionarului propus de Storia.ro.

Pentru realizarea clasamentului, participantii studiului au fost invitati sa evalueze orasele si cartierele in care locuiesc (avand in vedere cele zece criterii) de la 1 la 5, unde 1 este foarte rau, iar 5 este foarte bine. Doar mentiunile care au primit cel putin 100 de raspunsuri au fost incluse in clasamentul final.

Print Friendly, PDF & Email

Related posts

3 Comments

 1. Dorina

  Povesti.Au votat probabil doar pensionarii,nu si zecile de mi de tineri baimareni plecati.Cum sa votezi ca e minunat si esti fericit,cand tu ca baimarean faci ore de naveta prin localitatile invecinate pentru salariul minim?Nici macar sa te compari cu judetul Satu Mare,tristi dealtfel dupa acest sondaj si asta probabil din cauza ca pe langa faptul ca au un Aeroport functional,au reusit sa construiasca doua parcuri industriale,asta in timp ce noi ca judet nu am fost in stare sa construim un amarat de parc,de samanta.Uitam ca Satu Mare a atras un investitor cu fonduri guvernamentale de zeci de milioane de euro,investitor care a creat aproape 10 000 de locuri noi de munca.Uitam ca unul din investitorii nostri,cu care ne laudam,a doua fabrica a realizat-o tot in Satmar,la Mediesul Aurit.Deci,hai sa vorbim despre nimic.Doar cu Satu Mare sa ne comparam si constatam ca,aia care au drumuri bune,stranduri functionale,ape termale si fac din turism sigur mai mult decat noi,plus ca au unde sa-si petreaca timpul liber.

  Reply
 2. me

  Da, intradevar, si-l petrec in mall-ul de la noi…In nr. considerabil, din moment ce peste tot vezi masini cu nr de SM.

  Reply
  1. duma

   nu-s din orasul Satu Mare,majoritatea sunt din Negresti city…E ca si cum ai spune vara ca in Tasnad si Carei sunt doar baimareni.

   Reply

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2