Baia Mare: Intra pe articol si voteaza pentru Colegiul “George Baritiu”! Liceul a intrat intr-o competitie cu proiectul “Smart Class – Un holospatiu pentru educatie”

Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general

Colegiul Tehnic “George Baritiu” din Baia Mare are nevoie de sprijinul nostru. Liceul este inscris intr-o competitie pe care daca o va castiga, va primi o finantare substantiala pentru infiintarea unei sali speciale in care elevii vor invata lectiile cu ajutorul REALITATII VIRTUALE.

Proiectul Colegiului se numeste “SMART CLASS – UN HOLOSPATIU PENTRU EDUCATIE”.

Din informatiile pe care le detinem aceasta este prima incercare din Romania de a integra tehnologiile care genereaza realitatea virtuala in mediul de invatare liceal.

Persoanele care doresc sa vina in sprijinul dascalilor si al elevilor trebuie sa faca urmatorii pasi:

1.Se intra pe link-ul de mai jos.

https://www.taraluiandrei.ro/ro-smart?page=2#/votare

2.Se intra pe ACASA;
3.Vezi lista proiectelor;
4.Se intra pe rubrica EDUCATIE;
5.Se cauta pagina a doua;
6.Se cauta randul 9 unde gasiti proiectul: “Smart Class – Un holospatiu pentru educatie”, director Pop Vasile Gratian, Baia Mare;
7.Se apasa butonul voteaza si apoi trebuie creat un cont cu nume, prenume, email, numar de telefon;
8.Se revine la proiect si se voteaza.

Va redam o parte din prezentarea proiectului elaborat de dascalii de la Colegiul Tehnic “George Baritiu” din Baia Mare.

“SmartClass – Realitatea adusa in sala de clasa Privind retrospectiv educatia nu s-a schimbat fundamental in ultimii 100 de ani. (…) noi tehnologii aduc sala de clasa si mai aproape de realitate. Realitatea virtuala-VR/Realitatea augmentata-AR/Realitatea mixta–MR sunt tehnologii care creeaza premizele imbogatirii experientelor de predare/invatare/evaluare desfasurate in sala de clasa, tehnologii care nu numai ca simuleaza realitatea, dar si creeaza universuri noi si experiente imersive.

Pentru prima data in istoria tehnologiei instructionale poti sa fii inconjurat de jungla din Amazon, sa urci pe treptele Colosseumului sau a unui templu din Egipt sau Grecia antica, poti sa modelezi structura unui atom,sau a unui motor complex, sa ai un partener virtual care sa te ghideze in invatarea unei limbi straine si asta fara sa parasesti sala de clasa!

Dorim amenajarea unui spaţiu educaţional/ sala de clasa cu kituri de VR/AR/MR, ce vor fi utilizate in procesul educational la discipline din aria stiinte cum ar fi biologie, istorie, geografie, fizica, chimie, matematica, limbi straine, tehnologii, etc.

Vom elabora cel putin 5 materiale de invatare (planuri de lectie, fise de lucru, teste de evaluare) care apeleaza la tehnologiile VR/AR/MR in activitatile de predare/invatare/evaluare pentru fiecare din disciplinele biologie, istorie, geografie, fizica, chimie, matematica, limbi straine, tehnologii, clasele IX – XII.

Din ceea ce stim noi, aceasta este prima incercare in Romania de a integra tehnologiile ce genereaza realitatea virtuala in mediul de invatare liceal.”

Ana AVRAM

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *