Baia Mare: Liceenii nu ar trebui sa faca balurile bobocilor la Casa de Cultura. Ce fac autoritatile? Aflati aici raspunsul si alternativele

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Asa cum am scris in urma cu cateva zile, Casa de Cultura din Baia Mare este un real pericol pentru sanatatea oricarui om. In aceasta perioada liceenii se pregatesc pentru Balul bobocilor. O parte din unitatile de invatamant vor organiza evenimentul la Casa de Cultura.

Pe aceasta cale redactia ZiarMM.ro face un apel catre directorii acestor licee, dar si catre Inspectoratul Scolar Judetean pentru a schimba aceasta locatie deoarece poate fi pusa in pericol sanatatea si siguranta adolescentilor.
Pentru cei care nu stiu cum arata acest imobil pe interior, va aducem in atentie urmatoarele aspecte: grupurile sanitare nu sunt functionale, incalzirea nu merge, sala de spectacole, dar si alte incaperi nu au fost igienizate de mult timp, miros puternic de mucegai, scaune rupte si multe altele.

Cele mai grave probleme acolo sunt urmatoarele: intre primul rand de scaune din fata si scena exista o portiune acoperita cu lemne subrede, instabile, iar sub ele exista o distanta pana la pamant de aproximativ 3 m. Orice elev care nu cunoaste acest aspect este in pericol de a se prabusi pana la subsol daca va calca pe acea portiune.

Apoi, tot la Casa de Cultura exista un perete pe care sunt mai multe cabluri nesecurizate existand oricand posibilitatea producerii unei electrocutari deoarece acestea sunt lasate la indemana oricui.

Astfel, directorii institutiilor de invatamat, dar si Inspectoratul Scolar Judetean Maramures ar trebui sa se implice in acest sens pentru a muta locatia acestor evenimente organizate de elevi. Cel mai important lucru este siguranta si sanatatea copiilor.

Ce face DSP Maramures?

Pentru a intari cele scrise de noi, redam din nou, declaratia directorului de la Directia de Sanatate Publica Maramures, Rares Pop: “Casa de Cultura nu are nicio notificare de la noi in vederea functionarii, cu alte cuvinte in incinta acestei institutii nu ar trebui sa se desfasoare niciun eveniment de orice natura deoarece nu respecta partea de igienizare, grupurile sanitare nu sunt functionale, nu exista incalzire si multe altele. Organizatorul isi asuma pe propria raspundere evenimentele.”

Pe scurt, Casa de Cultura nu are aviz de functionare de la DSP Maramures insa in incinta cladirii se desfasoara in continuare spectacole. E usor sa declari ca: “Organizatorul isi asuma pe propria raspundere evenimentele”. In situatiile de acest gen, atitudinea sefului Directiei de Sanatate Publica este de indiferenta, noi ne intrebam, care mai e rostul acestei institutii DSP Maramures? E absurd sa cunosti situatia si sa nu faci nimic in acest sens.

Ce face Prefectura Maramures?

Nimic. De aproximativ trei zile, redactorul ZiarMM.ro adreseaza aceasta intrebare reprezentantilor institutiei, care promit ca vor lua masuri. Prefectul, care este si presedinte al Comitetului Judetean pentru Situatii de Urgenta, poate forma o comisie mixta (DSP, OPC, etc.) pentru a verifica interiorul acestui imobil si pentru a vedea daca conditiile ofera siguranta consumatorilor. Trist e faptul ca autoritatile, cel mai probabil, asteapta sa se produca o tragedie, ca si in cazul Mocanitei, pentru a face…ceva.

In acest context, cerem Prefecturii Maramures sa se autosesizeze si sa-si faca treaba.

Alternative pentru balurile bobocilor

Executivul Primariei Baia Mare a decis sa puna la dispozitia liceelor, in mod gratuit, sala Teatrului Municipului Baia Mare cu conditia sa nu se intercaleze cu programul actorilor. Tot la dispozitia liceenilor se pun si salile de sport, chiar si de la alte scoli, pentru desfasurarea acestor baluri, tot in mod gratuit. Mai mult, unitatile de invatamant pot solicita sume cuprinse intre 5.000 si 10.000 de lei pentru organizarea balurilor bobocilor. Banii pot fi obtinuti tot de la Primaria Baia Mare. Ceea ce nu ati stiut este faptul ca inclusiv Sala Sporturilor poate fi rezervata pentru baluri. Acestea sunt alternativele elevilor pentru ca adolescentii sa aiba parte de un eveniment reusit, ocolind astfel, Casa de Cultura care le pune in pericol siguranta si sanatatea lor.

Revenim cu detalii pe acest subiect.

Ana AVRAM

Casa de Cultura-Baia Mare: “Lacul lebedelor” se va tine in miros de mucegai, frig si wc-uri ioc, la 120 de lei biletul. Balerinii din Kiev vor avea un soc

Print Friendly, PDF & Email

Related posts

1 Comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2