Baia Mare: Luni, incepe scoala! Elevii vor merge la cursuri timp de 35 de saptamani. Vezi aici, detalii despre vacante, olimpiade, teze, “Scoala Altfel”, dar si alte informatii

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Luni, 9 septembrie 2019, scolile si liceele din Maramures isi deschid larg portile pentru elevi. Cursurile noului an scolar, 2019-2020, sunt dispuse pe durata a 35 de saptamani impartite in doua semestre. Elevii vor avea parte si de vacante, trei la numar.

In acest context, semestrul I va incepe luni, 9 septembrie si se va incheia in data de 20 decembrie 2019. Cursurile vor fi reluate pentru semestrul al II-lea in 13 ianuarie, iar ultima zi de scoala va fi in 12 iunie 2020.

Vacantele elevilor din toate ciclurile de invatamant sunt programate astfel:
vacanta de iarna (21 decembrie 2019 – 12 ianuarie 2020)
vacanta de primavara (4 aprilie – 21 aprilie 2020)
vacanta de vara (13 iunie – data din septembrie 2020 la care vor incepe cursurile anului scolar 2020 – 2021)

Pe langa vacantele prezentate mai sus, suplimentar, clasele din invatamantul primar si grupele din invatamantul prescolar beneficiaza de vacanta in saptamana 26 octombrie – 3 noiembrie 2019.

Pentru clasele a XII-a zi, a XIII-a seral si frecventa redusa, anul scolar se incheie in data de 29 mai 2020, iar pentru clasa a VIII-a, in data de 5 iunie 2020, se precizeaza pe www.edu.ro.

Potrivit aceluiasi site, programul national „Scoala altfel” are o durata de 5 zile consecutive lucratoare in timpul anului scolar si poate fi derulat in perioada 7 octombrie 2019 – 29 mai 2020, pe baza unei planificari ce ramane la decizia scolilor.

Tezele semestriale vor avea loc la finalul semestrelor, dupa parcurgerea programei scolare, cu cel putin trei saptamani inainte de sfarsitul semestrului.

Etapele nationale ale olimpiadelor scolare se organizeaza, in general, in perioada vacantei de primavara, potrivit unui calendar specific. Totodata, in zilele nelucratoare/de sarbatoare legala prevazute de lege nu se vor face cursuri in institutiile de invatamant.

Va reamintim faptul ca elevii din Baia Mare care nu si-au primit bursele la timp vor intra in posesia banilor odata cu inceperea scolii. Detalii pe acest subiect gasiti dand click pe stirea de mai jos.

Ana AVRAM

Bursele sociale restante vor fi achitate elevilor incepand cu prima zi de scoala. Primaria Baia Mare a “uitat” sa mai plateasca vreo … 8 luni de zile

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2