Baia Mare: Luni, pe Bulevardul Unirii, jandarmii vor face un ceremonial militar. Replica sabiei lui Stefan cel Mare va putea fi admirata de cetateni. Afla in articol, detaliile

Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general

Luni, 1 iulie a.c, incepand cu ora 11:00, pe Bulevardul Unirii din Baia Mare, in dreptul Catedralei Episcopale, jandarmii maramureseni vor face un ceremonial militar in semn aniversar: 100 de ani de la infiintarea Jandarmeriei Ardelene. Tot atunci, va avea loc si un eveniment mai deoasebit prin expunerea replicii sabiei Voievodului Stefan Cel Mare si Sfant, sabie care va putea fi vazuta inclusive de cetateni la finalul evenimentului.

Maior Radu Vasile, purtator de cuvant Jandarmeria Maramures: “Tinand cont de rolul pe care l-a avut Jandarmeria la infaptuirea marelui ideal national, in semn de inalta pretuire pentru inaintasi, Jandarmeria Maramures sarbatoreste infiintarea primelor unitati de Jandarmerie in Ardeal. Cu aceasta ocazie, se va desfasura ceremonialul militar marcat de prezentarea istoricului momentului, de aducerea si expunerea replicii sabiei Voievodului Stefan Cel Mare si Sfant in municipiul Baia Mare.”

In cadrul ceremonialului militar va participa si un pluton format din elevi ai Scolii Militare de Subofiteri Jandarmi ,,Petru Rares” din Falticeni, dar si doua plutoane din cadrul Gruparii Mobile de Jandarmi ,,Stefan Cicio-Pop” Cluj-Napoca, precum si un pluton din cadrul Directiei Generale de Jandarmi a Municipiului Bucuresti cu cai de serviciu folositi in misiuni de asigurare si restabilire a ordinii publice.

Maior Radu Vasile, purtator de cuvant Jandarmeria Maramures: “Jandarmeria Ardeleana a luat efectiv nastere la data de 15 februarie 1919 insa un moment deosebit de important l-a constituit infiintarea, prin Inaltul Decret nr 1694/2019 a Brigazii IV Jandarmi astfel ca, incepand cu 1 iulie 1919 a avut loc organizarea propriu – zisa a unitatilor de Jandarmerie dupa sistemul celor din vechiul regat.”

Ana AVRAM

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *