BAIA MARE – Mașinile abandonate se ridică de pe străzi. Surpriza pe care o au șoferii cand se duc să le ia înapoi

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Săptămanal au loc acțiuni de ridicare a mașinilor posibil abandonate de pe domeniul public. Mașini care fie au cauciucurile desumflate, mașini prin care a crescut deja iarba, pline de rugină și care arată clar ca fiind a nimănui. Și totuși ele au un proprietar, pe care Poliția Locală trebuie să îl identifice.

Polițiștii locali din cadrul Biroului Circulație au depistat și luat în evidență în ultima săptămană un număr de 31 autovehicule posibil abandonate pe domeniul public , iar proprietarii acestora au fost somați să le ridice voluntar de pe domeniul public în termen de 10 zile de la data primirii somațiilor.

„S-a reluat activitatea de ridicare a mașinilor abandonate de pe domeniul public. Polițiștii locali de la Circulație, pe itinerariile de patrulare, practic au ca și activitate și identificarea mașinilor abandonate pe domeniul public. Apoi, avem sesizări care ne vin de la cetățeni care ne semnalează cazuri de mașini abandonate pe raza municipiului Baia Mare. Se merge la fața locului,  se ia în evidență autovehiculul respectiv, se emite o somație, iar proprietarul trebuie să o ridice în 10 zile de pe domeniul public.

În caz contrar se poate dispune ridicarea aceui autoturism. Se ridică mașinile, se aduc aici, pe 8 martie, aici la Urbis, unde avem un spațiu unde le depozităm. Omul poate veni apoi să își revendice autoturismul. Și vin, marea majoritate a lor. Însă surpriză, trebuie să vină cu actele prin care să demonstreze că este proprietarul mașinii respective, li se întocmește un proces verbal la Legea 421, amenda minimă  fiind de 1000 de lei. Sunt multe mașini care nu merită cei 1000 de lei. Dacă nu este revendicată în termenul legal, atunci mașina se valorifică în condițiile legii”, spun reprezentanții Poliției Locale, pentru ziarmm.ro.

Dragoș HOJDA

 

 

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

2 Comments

 1. Pop

  Dar,căruțele,caii și carutasii, care nu au documente asa cum spune legea și care pun în pericol pietonii,blochează traficul și incalca legile accesului pe drumurile publice,
  aceștia cind vor fi obligați sa respecte legea ?
  De,ce căruțele și caii nu sunt ridicați și apoi cei care zic ca sunt proprietarii sa vina cu documente prin care sa -și demonstreze identitatea și apoi documentele ptr căruțe și caii !

  Reply
 2. Ovidiu

  În parcarea de la Casa de Cultură pe un loc cu plată zace abandonat un autoturism Dacia de culoare albă cu nr. MM 28 PBM, al Polției locale. Sunt curios dacă se ridică și se autoamandează.

  Reply

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2