Baia Mare nu are terenuri. URBIS vrea sa vanda 5000 mp la VITAL. Pretul este derizoriu

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2

Peste 5.000 de metri patrati plus trei cladiri, aflate in Municipiul Baia Mare, au fost evaluate la suma derizorie de aproximativ 265.000 de euro. Acestea se afla in proprietatea SC URBIS SA si s-ar putea sa fie scoase la vanzare.

SC VITAL SA si-a manifestat dorinta de a cumpara proprietatea. De fapt, din cele prezentate la ultima Comisie de Buget-Finante de vineri, 21 sept. 2018, VITAL-ul ar fi venit cu aceasta propunere. Conducerea URBIS s-a aratat incantata mai cu seama ca acesti bani ar sterge o parte din datoriile acumulate. De precizat ar fi faptul ca acest teren este inchiriat de firma de apa si canal de ceva vreme. Societatea ar dori sa transforme terenul intr-o baza pentru autospecialele lor.

SC URBIS SA s-a pregatit pentru vanzare

Iata cum a fost prezentat proiectul de hotarare:

  1. “Proiect de hotarare privind avizarea ofertei de vanzare, a garantiei de participare la licitatie, a taxei de participare si a persoanelor imputernicite sa efectueze vanzarea pentru imobilul compus din teren si cladire inscris in CF Baia Mare cu nr (…) si pentru imobilul compus din teren si trei cladiri, inscris in CF Baia Mare cu nr. (…) aflate in proprietatea SC URBIS SA (art 1…).”

Prezent la sedinta, seful societatii le-a explicat consilierilor locali de ce vrea sa vanda terenul.

Ioan Pop, dir. General URBIS: ”Avem doua imobile care sunt intabulate pe societate si vrem sa le vindem. Am facut toata documentatia.(…) Terenul l-am inchiriat la SC VITAL SA si isi aduc acolo masini. Noi nu l-am folosit niciodata ca nu avem la ce. (…) Am avut solicitare de la VITAL, am discutat cu conducerea, am pus-o in Consiliul de Administratie care a fost de acord, am facut deja toate procedurile. (…) La primul imobil oferta este de 256. 195 lei cu garantia de participatie de 25.719 lei iar pentru cele trei cladiri si cu terenul aferent  1.248.485 lei cu garantia de participare de 124.848 de lei. ”

Daniela Bazarea cere explicatii

Consilierul local Daniela Bazarea nu a fost de acord cu vanzarea din mai multe considerente. In primul rand acesti bani nu ar rezolva problema datoriilor la URBIS SA, in al doilea rand i s-a parut bizar sa se faca procedura de vanzare in contextul in care in ultimele sase luni s-au facut aproximativ 20 de exproprieri, iar Baia Mare nu mai are terenuri in proprietate iar in al treilea rand pretul de vanzare al proprietatii i s-a parut mic.

Daniela Bazarea, consilier local: ”Deci pentru terenul cu cele trei cladiri oferta de vanzare e de doar 265.000 de euro? Pai pentru casa de pe Victoriei platim 165.000 de euro (n.r.- casa de pe Victoriei are o suprafata de 93 mp plus teren aferent de 472 mp, fara acces; casa urmeaza sa fie cumparata de Municipiul Baia Mare). Destul de mic pretul evaluat pentru terenul de la URBIS. Adica pentru Victoriei platim 165.000 de euro si aici unde ai 5000 mp cu trei cladiri asa cum or fi ele este cu doar 100.000 de euro mai mult. Explicati-mi cum e posibil?”

Seful de la URBIS, Ioan Pop i-a raspuns consilierei ca acesta e pretul in zona respectiva si ca la aceasta suma ar fi fost evaluat.

Baia Mare nu are terenuri. URBIS vrea sa vanda

Daniela Bazarea i-a mai spus directorului ca daca societatea nu se redreseaza face vanzarea degeaba, deoarece acesti bani nu le rezolva problemele. Consiliera considera ca terenul cu pricina ar putea fi dat unui investitor care sa aduca un plus pentru oras si nu este de acord cu vanzarea lui.

Daniela Bazarea, consilier local: “Acesti bani rezolva situatia financiara a societatii doar pe moment. Daca nu se redreseaza e degeaba. Ai luat banii acestia acum iar maine esti in aceeasi situatie. Daca nu se face o reorganizare a activitatii astfel incat sa fie profitabila sau macar pe zero, degeaba vinzi. Nu ai rezolvat nimic. Pe acel teren se poate face orice, blocuri sociale spre exemplu. S-ar putea sa ai nevoie de terenul acela mai incolo. Daca vine un investitor si vrea sa-si faca o mica fabricuta, nu ai teren sa-i dai deoarece Baia Mare nu are terenuri, e vesnica problema a orasului. Ca nu avem terenuri…”

In cadrul acestei sedinte, care a avut loc vineri, 21 septembrie 2018, de la ora 10.00, proiectul a picat. La sedinta care a avut loc, 2-3 ore mai tarziu, in aceeasi zi, dupa lungi consultari prin diverse birouri ale Primariei, proiectul a trecut insa fara votul consilierei Daniela Bazarea, care a fost impotriva.

Ana AVRAM

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 1

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2