Baia Mare: Nume sonore din domeniul sanatatii participa la Conferinta “Medicina de Urgenta Azi”, Editia a IV-a

La acest sfarsit de saptamana, in Baia Mare se desfasoara cea de-a IV-a editie a Conferintei ”Medicina de Urgenta AZI”.

In 31 ianuarie, prima zi a evenimentului a adus in atentia participantilor un workshop de anestezie regionala si un exercitiu cu forte si mijloace in teren, desfasurat de ISU Maramures. Scenariul exercitiului a presupus gestionarea unei situatii de urgenta generata de un accident in care sunt implicate victime multiple. Alaturi de pompierii maramureseni au intervenit si reprezentantii Serviciului Judetean de Ambulanta (SAJ) Maramures, ai Inspectoratului Judetean de Politie Maramures si voluntari din cadrul Serviciului de Ajutor Maltez, se arata intr-un comunicat al Spitalului Judetean Baia Mare.

Vineri, 1 februarie, cu incepere de la ora 10.00, la Hotelul Mara din Baia Mare a avut loc deschiderea festiva a celei de-a IV-a editii a Conferintei, prin alocutiunile rostite de managerul-interimar al Spitalului Judetean de Urgenta ”Dr. Constantin Opris” Baia Mare – Dr. Vasile Pop, Ministrul Sanatatii – ec. Sorina Pintea, seful Departamentului pentru Situatii de Urgenta – secretarul de stat dr. Raed Arafat si reprezentantul Guvernului in teritoriu, prefectul Judetului Maramures, Vasile Moldovan, care au apreciat continuitatea si modul de organizare al evenimentului.

Deschiderea oficiala a fost urmata de o conferinta de presa la care au participat, alaturi de dr. Ioan Vasile Pop, managerul-interimar al Spitalului Judetean din Baia Mare, ec. Sorina Pintea, ministrul Sanatatii, secretarul de stat Raed Arafat, seful Departamentului pentru Situatii de Urgenta, inspectorul general al IGSU – general de brigada Dan Paul Iamandi, prefectul judetului Maramures, Vasile Moldovan, directorul Directiei de Sanatate Publica Maramures, dr. Rares Pop, inspectorul sef al ISU Maramures, col. Pavel Baltaru si seful Departamentului pentru Situatii de Urgenta al Regiunii Ivano Frankivsk, Ucraina – col. Chernetsky Volodymyr. In cadrul conferintei de presa s-au discutat subiecte de interes privind actualitatile in domeniul situatiilor de urgenta.

Ministrul Sanatatii, ec. Sorina Pintea a precizat ca anul 2019 va fi un an de varf in domeniul investitiilor in sanatate si ca bugetul ministerului pe care il conduce va avea o crestere de 65% in acest an, comparativ cu anul trecut. Oficialul guvernamental a accentuat faptul ca, exista vointa Guvernului de a fi realizate investitii majore in domeniul sanatatii, prioritare fiind segmentele neonatologie, pediatrie si bolile cardiovasculare, dar si finalizarea investitiilor deja incepute in domeniul sanatatii.

Seful Departamentului pentru Situatii de Urgenta – secretarul de stat dr. Raed Arafat a prezentat cateva din proiectele care vizeaza evolutia in sistemul de urgenta, precum crearea unui suport logistic pentru sustinerea in caz de dezastre, modernizarea si intensificarea sistemului de telemedicina, proiecte de colaborare transfrontaliere.
Zeci de lectori, din tara si din strainatate – cadre universitare, medici primari si specialisti din diverse ramuri ale medicinei, asistenti medicali, paramedici, pompieri, psihologi si voluntari vor sustine peste 50 de lucrari stiintifice, workshopuri si demonstratii practice.

Evenimentul aflat la cea de-a IV-a editie este organizat de catre Asociatia “Prietenii Spitalului”, Spitalul Judetean de Urgenta “Dr. Constantin Opris” Baia Mare, Universitatea de Medicina si Farmacie “Iuliu Hatieganu” din Cluj Napoca, Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta “Gheorghe Pop de Basesti” al judetului Maramures, SMURD Maramures, Directia de Sanatate Publica Maramures si Serviciul Judetean de Ambulanta Maramures.

ZiarMM

 

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1