Baia Mare: O eleva supradotata a primit in dar… o stea pe cer. Un astru din “Carul Mare” ii va purta numele (VIDEO)

home camp2
home camp2
home camp2

O eleva din Maramures a primit cadou o… stea. O stea reala, de pe bolta cereasca. Andra Maria Ariciu, unul dintre cei mai dotati copii din Romania, are de acum incolo steaua care ii poarta numele. Ideea a venit din partea senatorului Severica Covaciu, care a dorit sa isi exprime aprecierea pentru tanara eleva a Scolii „Dimitrie Cantemir” din Baia Mare, oferindu-i denumirea unui astru ceresc.

Steaua Andrei Maria Ariciu este situata in constelatia Ursa Major „Carul Mare” si a fost inregistrata in Catalogul Stelar international, fapt atestat de un certificat de inregistrare emis de Registrul Astronomic.

Primirea unei stele in dar nu este intamplatoare pentru eleva baimareana. La numai 15 ani, aceasta a obtinut pana acum numeroase premii la concursurile la care a participat, cele mai importante fiind la astronomie. Doar in ultimul an, a fost medaliata cu aur la olimpiada nationala de astronomie, bronz la fizica, a primit premiul de excelenta la o tabara nationala de matematica si a terminat pe primele locuri la olimpiada nationala de stiinte. Face parte din lotul Romaniei la astronomie, pregatindu-se sa participe la olimpiadele internationale de astronomie si astrofizica.

O felicitam si noi pe Andra Maria Ariciu pentru faptul ca reprezinta cu cinste judetul Maramures, urandu-i succes pe viitor!

ZiarMM

Print Friendly, PDF & Email
home camp 1
home camp 1
home camp 1

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *