Baia Mare: Opt soferi au ramas fara permis de conducere pentru ca nu au acordat prioritate pietonilor

Atentia contribuie semnificativ la siguranta oricarui participant la traficul rutier. Atunci cand ne referim la pietoni, diferenta intre a ajunge sau nu in siguranta la destinatie o face respectarea unor norme minime: traversarea prin locuri marcate corespunzator si asigurarea temeinica.

De multe ori respectarea regulilor de catre pietoni este „umbrita” de graba unor soferi care nu le acorda prioritate de trecere. Pentru a se asigura ca pietonii sunt in siguranta, politistii Biroului Rutier Baia Mare au actionat marti pe raza municipiului, pe tot parcursul zilei.

Intre orele 07,00 – 20,00 politistii au oprit pentru verificari mai multi soferi care au ignorat respectarea normelor rutiere. Si pentru ca unde-i lege nu-i tocmeala, au fost aplicate 14 sanctiuni contraventionale, in valoare de peste 5.000 de lei, potrivit IPJ Maramures.

De asemenea politistii au retinut opt permise de conducere, toate in cazul soferilor care nu au acordat prioritate de trecere pietonilor.

Reamintim soferilor ca se pot alege cu amenda nedorita si cu suspendarea exercitarii dreptului de a conduce ori de cate ori pun in pericol siguranta pietonilor.

ZiarMM

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1