Baia Mare: Pacient cu arsuri de gradul III pe 55% din suprafata corpului, in urma unui accident de munca. Dr. Vasile Pop: “Nimeni din Romania nu a vrut sa-l primeasca”. Conducerea spitalului spera sa fie transportat la Viena cu un avion SMURD

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Barbatul, care a suferit ieri, 9 decembrie, arsuri de gradul II, III si IV pe 55% din suprafata corpului, va fi transportat la Viena. Directorul medical Vasile Pop a declarant pentru ZiarMM.ro ca niciun spital din Romania nu a vrut sa-l primeasca. Conducerea Spitalului Judetean “Dr. Constantin Opris” din Baia Mare a luat legatura cu mai multe unitati din afara granitelor tarii. Astfel, baimareanul, de 40 de ani, a fost acceptat de clinica AKH din Viena, costurile fiind suportate de familie. In aceste momente se discuta daca va veni un avion SMURD sau daca va fi transportat cu un elicopter SMURD pana la Bucuresti si de acolo spre Viena.

Vasile Pop, director medical Spitalul Judetean “Dr. Constantin Opris”, Baia Mare: “Nu a vrut nimeni sa il primeasca in Romania si am incercat peste granite. Il primeste la Viena. Se ia in calcul transportul lui cu un avion SMURD. Asteptam sa ni se comunice daca se va putea asa. Pacientul a suferit arsuri de gradul III pe 55% din suprafata corpului.”

Accidentul de munca s-a produs, ieri, la SC COZMIRCOM SA. Barbatul, care este si seful sectiei, se afla in timpul serviciului. La momentul producerii nefericitului incident, acesta se afla deasupra cazanului in care se topea metal. La un moment dat, din cazan au sarit picuri in toate partile, pe o distanta de aproximativ 9 metri.

Dragos Nacuta, inspector sef ITM Maramures: “Accidentul a avut loc ieri, 9 decembrie 2019, la COZMIRCOM. Un angajat, seful de sectie, se afla deasupra unui cazan in care se topea metal. A fost o explozie in cazanul respectiv si au sarit picuri pe o distanta de 9 m, inclusiv pe persoana respectiva. Acesta se afla deasupra cazanului, pe un fel de podet, pentru a face o inspectie vizuala si nu avea echipament de protectie. La ora actuala, societatea este cea care face cercetarea, conform legii, deoarece noi intervenim doar in caz de deces. Au la dispozitie 15 zile sa o finalizeze. La sfarsit, decidem daca le dam avizul sau nu.”

Angajatul este casatorit si are doi copii. Acesta are o vechime in munca de 17 ani, din care 7 sunt lucrati la serviciul actual. Revenim cu detalii.

Ana AVRAM

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2