Baia Mare: Pacient in stare grava, ajuns azi-noapte la UPU din cauza ciupercilor

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1


In primele 11 zile ale lunii iunie, la Unitatea de Primire Urgente au ajuns patru pacienti dupa ce s-au intoxicat cu ciuperci. Ultimul caz de intoxicatie cu ciuperci a fost tratat in noaptea de luni spre marti, 10-11 iunie 2019.

Dr. Dan Roman, medic sef UPU-SMURD Baia Mare: “Pacientul a ajuns in stare grava, cu agitatie psihomotorie intensa. A fost stabilizat in UPU si internat pe sectia ATI interne. In prezent, starea acestuia s-a ameliorat.”

Specialistii recomanda populatiei sa trateze cu maxima seriozitate acest subiect, avand in vedere consecintele foarte grave care pot fi provocate de consumul ciupercilor si atentioneaza ca trebuie sa se prezinte la urgenta, imediat ce identifica primele simptome.

“Simptomele intoxicatiei cu ciuperci se clasifica in functie de perioada de incubatie a tipului de ciuperci care provoaca intoxicatia. In cazul celor cu perioada scurta de incubatie, simptomele apar foarte repede (15 minute-3 ore) de la consumul ciupercilor si se manifesta prin dureri abdominale, tegumente umede, pupila micsorata, halucinatii, tulburari nervoase, hipotensiune arteriala, abundenta salivatiei etc. Mai grava este situatia in cazul intoxicatiei cu ciuperci cu incubatie lunga”, informeaza dr. Dan Roman, medicul coordonator al Unitatii de Primire Urgente a Spitalului Judetean.

Semnele apar dupa 12 ore de la consum si se manifesta prin greturi, varsaturi, diaree, icter, tulburari neurologice, afectiuni hepatice si renale, hemoragii. In aceste situatii, este posibil ca, fara un tratament corespunzator, dupa 2 zile de la ingestie sa se instaleze coma si, ulterior, decesul persoanei in cauza.

ZiarMM.ro

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2
Reordonat – Reclame home 2
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole