septembrie 28, 2021

Baia Mare: Peste 500 de copii prezenti la activitatea M.A.I. APROAPE DE COPII!

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Structurile teritoriale din judet ale Ministerului Afacerilor Interne au organizat astazi, 31 mai, in zona stadionului ”Viorel Mateianu” activitati cu ocazia Zilei Copilului. La manifestare au participat peste 500 de elevi de la scoli si licee, dar si copii de la Asociatia ASSOC si Asociatia Esperando. De asemenea, au fost prezenti prefectul Vasile Moldovan, viceprimarul municipiului Baia Mare, Noemi Vida, inspectorii sefi Liviu Grozavu si Adrian Miron Chichisan, inspectorul scolar general adjunct Camelia Bogdan.

Scopul activitatii a fost de cunoastere a activitatilor specifice fiecarei arme (politie, pompieri, jandarmi), de crestere a gradului de incredere in Ministerul Afacerilor Interne, dar si de orientare vocationala pentru tinerii care doresc sa imbratiseze o cariera de politist, pompier sau jandarm si sa se urmeze o institutie de invatamant din cadrul Academiei de Politiei ”Alexandru Ioan Cuza” sau scolilor de subofiteri.

Echipa teritoriala M.A.I. a pregatit si desfasurat activitati simple, dar de succes. Le-am aratat copiilor exemple de buna practica,  ca sunt buni, frumosi, ca sunt cei mai buni prieteni, cuminti, darnici, apreciati si iubiti. Le-a fost insuflat curajul de a-si depasi limitele, credinta ca traiesc intr-o lume buna, libertatea de a alege, de a avea responsabilitate pentru a sti sa cunoasca cu adevarat cat de mult sunt iubiti, sa traiasca fiecare zi cu bucurie si sa fie fericiti.

Masinile de joaca, cainii de serviciu si trasul cu apa la tinta, atractiile zilei

Angajatii Inspectoratului de Politie al Judetului Maramures au prezentat activitati specifice de prevenire, de legislatie rutiera, criminalistica, ordine si siguranta publica si grupa canina.

Politistii rutieri au pregatit pentru copii un traseu special, de tip poligon, in care si-au testat abilitatile de viitori conducatori auto la bordul masinilor de curse. Cei care au dorit sa fie pietoni responsabili, au pasit pe un covor fermecat inscriptionat special pentru micii pietoni care s-au plimbat in siguranta si au avut o calatorie printr-un orasel magic.

Dupa ce au dobandit toate cunostintele necesare, copiii s-au fotografiat in postura de cel mai brav politist, la sablonul pregatit special cu tinuta de ceremonie pe care politistii o imbraca doar in zile de sarbatoare. Conductorii cainilor de urma au pregatit exercitii de dresaj canin, iar patrupezii Snow, Eda si Vis i-au incantat  cu exercitii demonstrative de urmarire si prindere a persoanelor care au jucat rol de urmaritori. Au fost prezentate copiilor cele mai noi autoturisme din dotare, Renault Kadjar si Renault Talisman care sunt folosite in cadrul activitatilor de supraveghere si de control in trafic. Copiii si-au facut poze in autoturisme, dar si cu motocicleta de serviciu si autospeciala dotata cu aparatura radar.

Pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta ”Gheorghe Pop de Basesti” al judetului Maramures s-au deplasat cu autospeciala de interventie la incendiu, cu autospeciala si echipaj de prim-ajutor si voluntari SMURD. In cortul special amenajat, copiii au desenat planse puse la dispozitie de pompierii militari. Le-a fost prezentata tehnica de interventie la producerea unor situatii de urgenta, acordarea de prim-ajutor persoanelor care se confrunta cu probleme de sanatate de catre paramedici militari si voluntarii SMURD. De asemenea, paramedicii militari si voluntarii SMURD au asigurat asistenta medicala la activitate.

Cei mai multi copii dintre cei prezenti au ales sa devina salvatori si sa lichideze incendii in cadrul activitatii de a lovi cu apa tinta care simboliza focarele de flacari.

Inspectoratul de Jandarmi Judetean ”Pintea Viteazul” Maramures a prezentat activitati specifice jandarmeriei montane (tehnici de supravietuire in mediul montan, orientarea in natura dupa indicii din natura, acordarea primului ajutor, pericolele la care se expun in perioada drumetiilor montane etc). Privirile tuturor copiilor au fost atrase de cainii de serviciu, Obec si Soh, specializati in diferite domenii de interventie.

Cei prezenti au ramas incantati de atitudinea si faptele celor doi patrupezi jandarmi, de modul in care au raspuns la comenzile conducatorilor jandarmi, de agilitatea si luarea urmei persoanelor din cadrul institutiei care au jucat rol de infractor. Copiii s-a bucurat de prezenta a doi clovni de la sectia de papusi a Teatrului Municipali, veseli, molipsitori si pus pe sotii, plini de energie, haiosi si galagiosi care le-au impartit baloane, bomboane si le-au realizat figurine colorate din baloane modelabile si i-au distrat cu jocuri interactive adaptate varstei copiilor prezenti.

Echipa M.A.I. Maramures

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2