Baia Mare: Peste 700 de pacienti s-au prezentat la UPU in ultimele trei zile

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Peste 700 de pacienti s-au prezentat, cu diverse probleme de sanatate, la Unitatea de Primire Urgente a Spitalului Judetean de Urgenta “Dr. Constantin Opris” Baia Mare, din data de 14 ianuarie 2019, ora 8:00 pana in dimineata zilei de 17 ianuarie 2019, folosind mijloace de transport proprii sau ambulante ale SMURD si SAJ.

Din numarul total, aproximativ 130 de cazuri au fost urgente pediatrice. Aproape jumatate din pacientii care au ajuns la urgenta au avut probleme respiratorii, transmit reprezentantii UPU Baia Mare.

In data de 16 ianuarie 2019, pe sectia de Pediatrie a unitatii medicale din Baia Mare se aflau internati 46 de copii, dintre care 22 cu afectiuni respiratorii, potrivit informatiilor transmise de medicul primar Pediatrie, dr. Foia Nelia .

“Spitalului Judetean de Urgenta Baia Mare va lua masurile necesare pentru protejarea pacientilor internati, prin limitarea accesului apartinatorilor – in sectia de Pediatrie, vizita se va efectua doar in holul de la etajul 11; la fiecare bolnav va avea acces un singur apartinator; se va limita numarul orelor de vizita, atat in zilele lucratoare, cat si in zilele libere; vizitatorii sunt obligati sa se echipeze corespunzator, cu halat, masca si botosi de unica folosinta, materiale puse la dispozitie de unitatea medicala.

De asemenea, se va face un triaj epidemiologic al vizitatorilor, persoanelor bolnave fiindu-le restrictionat accesul in sectiile spitalului“, a declarat managerul interimar al Spitalului Judetean de Urgenta “Dr. Constantin Opris” Baia Mare, dr. Pop Vasile-Ioan.

Biroul de presa al Spitalului Judetean de Urgenta ”Dr. Constantin Opris” Baia Mare

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2