BAIA MARE – Planuri pe hârtie pentru stația de cale ferată

Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general

Gara Baia Mare nu arată deloc a gară europeană. Din contră, acolo este nevoie de investiții serioase, care se doresc a se face dar deocamdată doar pe hârtie. Planuri sunt, rămâne de văzut când acestea vor deveni realitate. Sucursala Regională de Căi Ferate Cluj vrea modernizarea stației CF Baia Mare, doar că va mai trece un timp până să vedem acest6 plan pus în practică. CFR are în plan modernizarea unui număr de 47 de stații de cale ferată din țară. În acest moment este în derulare contractul pentru elaborarea Studiului de Fezabilitate pentru opt stații de cale ferată, printre care și stația CF băimăreană.

Demersurile necesare pentru aprobarea documentațiilor tehnico-economice, elaborate conform legislației în vigoare, respectiv identificarea surselor de finanțare pentru lansarea procedurilor de achiziție a serviciilor de proiectare și execuție lucrări se vor face ulterior finalizării studiilor de fezabilitate pentru fiecare stație în parte.

CFR dorește modernizarea/repararea clădirilor din stațiile de călători , sisteme noi de ventilație/încălzire, înlocuirea instalațiilor electrice, sanitare și termice, ridicarea nivelului peroanelor în conformitate cu standardele europene în vigoare și reabilitarea copertinelor, reabilitarea/modernizarea pasajelor, pasarelelor și asigurarea accesului la peroane intermediare. În plan se mai are și reabilitarea liniilor din staţii, refacerea sistemului de drenaj, respectiv montarea de panouri fonoabsorbante şi/sau soluţii alternative de reducere a nivelului de zgomot Valoarea contractului de elaborare Studiu de fezabilitate este de 230.000 lei fără TVA, stadiul elaborării SF fiind de 40 %.
Dragoș HOJDA

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *