BAIA MARE – Polițist de la Rutieră trimis în judecată pentru luare de mită

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Un polițist de Biroul Rutier Baia Mare din cadrul Poliției Baia Mare a fost trimis în judecată pentru luare de mită, după ce a obținut de la mai mulți șoferi bani pentru a nu fi amendați. DNA a anunțat azi, 2 decembrie, că procurorul competent din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Maramureș a dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a unui inculpat persoană cu calitate specială din cadrul Inspectoratului de Poliție al Județului Maramureș – Poliția Municipiului Baia Mare – Biroul Rutier, pentru comiterea infracțiunii de luare de mită în formă continuată( 3 acte materiale).

„Dosarul penal a fost înregistrat în baza sesizării Serviciului Județean Anticorupție Maramureș iar ca urmare a activităților de procedură penală realizate de către polițiștii anticorupție ai Direcției Generale Anticorupție – Serviciul Județean Anticorupție Maramureș, procurorul competent din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Maramureș a dispus, la data de 16.09.2021, punerea în mișcare a acțiunii penale față de inculpat. Din materialul de urmărire penală administrat în cauză au rezultat probe care fundamentează presupunerea rezonabilă că inculpatul, în calitate de polițist, a primit sume de bani în lei și valută de la un număr de 3 persoane, în legătură cu neîndeplinirea atribuțiilor de serviciu, nedispunând în schimb sancționarea lor contravențională, în urma constatării comiterii unor abateri rutiere prevăzute de O.U.G. nr. 195 din 2002.

Cauza a fost documentată cu sprijinul de specialitate al Direcției Generale Anticorupție( Direcția Investigații – Serviciul Tehnic, respectiv Direcția Anchete – Centrul Operațional 3 Cluj Napoca) și al Direcției de Operațiuni Speciale – Brigada de Operațiuni Speciale Cluj – Serviciul de Operațiuni Speciale Maramureș”, precizează DGA Maramureș.

Dragoș HOJDA

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2