Baia Mare: Politistii releva adevarul despre mirajul drogurilor

Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general

Unul dintre fenomenele sociale care macina tinerii societatii zilelor noastre este consumul de droguri. Pentru a trage un nou semnal de alarma in randul tinerilor, doua licee din Baia Mare, Liceul Teoretic „Emil Racovita” si Seminarul Teologic Liceal „Sf. Iosif Marturisitorul” deruleaza pentru al doilea an proiectul educational intitulat generic Mirajul Drogurilor.

Daca anul trecut grupul tinta al activitatilor pe tema consumului de droguri era format cu precadere din elevi de clasa a X-a, anul acesta este format din elevi de clasa a IX, cu tendinta de a trece la clasele inferioare.

Astfel miercuri, 20 martie, la Biblioteca Judeteana „Petre Dulfu” din Baia Mare, politistii Compartimentului de Analiza si Prevenire a Criminalitatii, alaturi de alti invitati reprezentanti ai institutiilor partenere, au participat la o dezbatere intitulata Drogurile intre mit si realitate, beneficiari fiind elevi de clasa a IX din cele doua unitati de invatamant.

“Politistii de prevenire au incercat sa-i sensibilizeze/ constientizeze pe elevi cu privire la consecintele devastatoare pe care le are consumul de droguri asupra vietii lor, dar si al familiilor lor, prin prezentarea unor cazuri concrete de tineri consumatori de droguri, instrumentate de politie.

De asemenea au facut referire la substantele etnobotanice, modul de preparare al acestora si gradul ridicat de nocivitate, multi tineri nestiind de fapt ce pot avea in compozitie aceste substante (otrava de sobolani, cherosen, pasta de dinti etc.) si la ce riscuri se expun prin consumul lor, inca de la prima doza.

Din pacate fenomenul a luat amploare in randul tinerilor liceeni, varsta de debut a consumului scazand de la un an la altul, astfel incat prevenirea consumului de droguri va fi continuu abordata in scoli de politistii de prevenire”, se arata intr-un comunicat al IPJ Maramures.

ZiarMM

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *