Baia Mare: Prelevare de organe de la un donator aflat in moarte cerebrala

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Echipe de medici din Targu Mures si Cluj-Napoca au prelevat, in cursul dupa-amiezii de vineri, plamanii, cordul si rinichii de la un pacient in varsta de 35 de ani, aflat in moarte cerebrala in urma unui accident de circulatie, a anuntat managerul Spitalului Judetean de Urgenta (SJU) Baia Mare, dr. Vasile Pop.

Potrivit acestuia, familia donatorului a fost de acord ca organele sa fie donate pentru salvarea unor vieti, scriu jurnalistii Agerpres.

“Operatiunea de prelevare a organelor a durat mai bine de cinci ore si a fost efectuata de mai multe echipe medicale. S-au prelevat plamani, cord si rinichi, de la o persoana tanara de sex masculin. (…) Noi incurajam oamenii sa recurga la aceasta metoda pentru a veni in ajutorul aproapelui”, a spus Vasile Pop.

Conform managerului SJU Baia Mare, rinichii vor ajunge la Cluj, inima la Targu Mures, iar plamanii intr-o tara membra UE. Acesta a mai mentionat ca de la inceputul acestui an, in unitatea medicala din Baia Mare au avut loc cinci prelevari de organe, iar in anul 2018, au fost inregistrate un numar de 13 prelevari de organe, toate organele provenind de la donatori aflati in moarte cerebrala, pentru care familiile si-au dat acordul ca organele sa fie prelevate pentru salvarea altor vieti.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2