Baia Mare: Pretul biletelor si abonamentelor URBIS ar putea fi modificat

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Pe site-ul Primariei Baia Mare a fost publicata o propunere de proiect de hotarare privind modificarea tarifelor de calatorie pentru serviciul de transport public local de calatori de pe raza Municipiului.

Astfel, pretul unui bilet valabil 30 minute pe raza orasului ar putea fi de 2,5 lei, iar unul valabil 60 de minute 3,5 lei.

In raportul privind fundamentarea proiectului de hotarare operatorul de transport invoca, printre altele, cresterea cheltuielilor totale peste nivelul de crestere a preturilor de consum, in perioada iunie 2013 – noiembrie 2017

„In sprijinul cererii de modificare a tarifelor, operatorul de transport invoca cresterea cheltuielilor totale peste nivelul de crestere a preturilor de consum, in perioada iunie 2013 – noiembrie 2017; se invoca de asemenea cresterea cheltuielilor cu munca vie (in special majorarea succesiva a cuantumului salariului minim), evolutia ascendenta a preturilor la combustibili, energie electrica, gaze naturale, conducerea S.C. URBIS S.A. afirmand ca, prin majorarea tarifelor de calatorie pentru bilete si abonamente/legitimatii de transport urban, se vor putea diminua subventiile de exploatare acordate de catre Municipiul Baia Mare pentru subventionarea serviciului de transport public local de calatori, prestat de S.C. URBIS S.A.

Luand in considerare faptul ca, in cadrul veniturilor din bilete si abonamente, cele doua componente au o pondere aproximativ egala (biletele 41% si abonamentele 59%), conducerea executiva a operatorului S.C. URBIS S.A. propune o majorare diferentiata: pentru bilete cu 25%, iar pentru abonamente cu 16,67%, astfel incat cresterea totala medie a tarifelor sa fie de 20,83%”.

De asemenea, amenda va fi de la 100 lei la 500 lei pentru persoanele fizice care calatoresc cu mijloacele de transport public de persoane fara titlu de calatorie valabil sau refuza sa prezinte organelor de control titlul respectiv de calatorie, care au un comportament necivilizat sau care aduc prejudicii mijloacelor de transport, conform prevederilor Legii nr. 92/2007 a serviciilor de transport public local, cu modificarile si completarile ulterioare. IV.

Totodata, angajatii Primariei Baia Mare, in conformitate cu prevederile Contractului colectiv de munca si ale Acordului colectiv de munca, beneficiaza de gratuitate la transportul public local de persoane in Municipiul Baia Mare.

Vlad HERMAN

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole