Baia Mare: Proiect privind reglementarea transportului in regim de taxi. Vezi ce prevede

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Primaria Baia Mare a publicat un proiect de hotarare privind aprobarea reglementarii transportului public local de persoane si bunuri/marfuri in regim de taxi in municipiu, document ce urmeaza a fi supus votului consilierilor locali.

Potrivit proiectului, numarul maxim de autorizatii de taxi va fi de 581, in timp ce tariful de distanta maximal se va mentine la pretul de 3 lei/km.

Cei interesati pot transmite in scris, in termen de 10 zile calendaristice de la data publicarii acestui anunt, propuneri, sugestii, opinii cu valoare de recomandare privind continutul proiectului.

Vezi mai jos alte prevederi din proiect:

Art. 1 Se stabileste numarul maxim de 581 de autorizatii taxi in municipiul Baia Mare pentru o perioada de 5 ani.

Art. 2 Se mentine tariful de distanta maximal pentru executarea transportului de persoane in regim de taxi in municipiul Baia Mare la 3 lei/km.

Art. 3 Se aproba Regulamentul de organizare si executare a transportului de persoane, marfuri sau bunuri in regim de taxi, in municipiul Baia Mare, conform Anexei nr. 1, care face parte integranta din prezenta hotarare.

Art. 4 (1) Se aproba criteriile de departajare si punctajele acordate pentru fiecare criteriu, conform Anexei nr. 2, care face parte integranta din prezenta hotarare.

(2) Criteriile si punctajele mentionate la alin. (1) vor sta la baza atribuirii in gestiune delegata a serviciului de transport persoane in regim de taxi.

Art. 5 Se aproba contractul-cadru de atribuire in gestiune delegata a serviciilor de transport in regim de taxi conform Anexei nr. 3, care face parte integranta din prezenta hotarare.

Art. 6 (1) Caroseria autovehiculelor destinate transportului de persoane sau bunuri/marfuri in regim de taxi va avea in totalitate si in mod obligatoriu culoarea alba.
(2) Autovehiculele taxi care au caroseria de alta culoare vor fi inlocuite, in conditiile legii, numai cu autovehicule a caror caroserie are in totalitate culoarea alba.

Art. 7 (1) Se stabilesc urmatoarele taxe pentru transportatorii in regim de taxi din municipiul Baia Mare:
a) 200 lei pentru eliberarea, vizarea sau modificarea autorizatiei de transport;
b) 200 lei pentru eliberarea autorizatiei taxi;
c) 200 lei pentru eliberarea prelungirea valabilitatii autorizatiei taxi;
d) 200 lei pentru modificarea autorizatiei taxi cu ocazia inlocuirii autoturimului sau incetarea contractului de leasing si trecerea acestuia in proprietate si/sau schimbarea numarului de inmatriculare;
e) 500 lei pentru eliberarea si prelungirea valabilitatii autorizatiilor de dispecerat;
f) 500 lei taxa pentru eliberarea unui duplicat al autorizatiei taxi, al autorizatiei de transport si al autorizatiei de dispecerat;
g) 100 lei pentru eliberarea ecusoanelor taxi;
(2) Pentru autoturismele fara emisii de CO2 se aplica o reducere de 100% la plata taxelor mentionate la art. 4, lit. b), c), d) si g).
(3) Pentru autoturismele adaptate transportului persoanelor cu handicap care utilizeaza fotoliul rulant se aplica o reducere de 100% la plata taxelor mentionate la art. 4, lit. b), c), d) si g).

Art. 8 Incepand cu data intrarii in vigoare a prevederilor prezentei hotarari, se abroga HCL nr. 224/2011, precum si orice alte prevederi contrare.

Vlad HERMAN

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

2 Comments

  1. Mihai

    Nu este mentionat un aspect important! Obligatia fiecarei firme de taximetrie sa aiba autovehicole cu dotari speciale pentru persoanele cu handicap. Respectati legea dlor Consilier ca Primarul nu o face!!!

    Reply
  2. vera

    As vrea sa stiu de ce se limiteaza numarul autorizatiilor taxi,de ce nu lasa oamenii sa faca firme ca in orice domeniu.Ar trebui sa limiteze numarul barurilor,al pacanelelor…etc.Activitatea de taximetrie e ca si oricare afaceresi nu-i treaba primariei daca merge sau nu,fiecare se descurca pe cont propriu,primaria sa dea autorizatii corect pentru cei care vor sa faca taximetrie.Va rog sa intrebati de ce chiar 581 , de ce nu se dau cate se doreste,de ce?Intodeauna au fost smecherii in acordarea licentelor de taxi.Sper sa-mi apara comentariul,iar daca apare sa nu mi-l stergeti ca si de alta data. MULTUMESC.

    Reply

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2