Baia Mare – Proiect: Targuri trimestriale pentru adoptia de caini

Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general

Un proiect de hotarare ce urmeaza a fi supus votului consilierilor locali prevede ca in fiecare trimestru sa se organizeze in Baia Mare, prin Directia Politia Locala – Compartiment Protectia Animalelor, targuri pentru adoptia cainilor fara stapan din adapostul public de caini al Municipiului.

“Targurile vor fi mediatizate si popularizate in prealabil prin indicarea exacta a locului si a perioadei de desfasurare”, conform proiectului.

De asemenea, potrivit expunerii de motive, mai aflam ca “in municipiul Baia Mare numarul ridicat al cainilor fara stapan reprezinta o preocupare si o ingrijorare pentru autoritatea publica locala. Intrucat numarul cainilor din adapostul public este foarte mare, se impune necesitatea organizarii unor targuri locale de promovare a adoptiilor acestora.

Scopul il reprezinta atat nevoia diminuarii numarului de caini adapostiti in ecarisajul public cat mai ales oferirea posibilitatii de integrare a lor intr-un mediu adecvat etologiei fiecaruia.

Astfel, in scopul promovarii si cresterii sanselor de dare in adoptie a cainilor fara stapan din adapostul public de caini al municipiului Baia Mare, autoritatea administratiei publice locale, prin serviciul de gestionare a cainilor fara stapan, va organiza trimestrial targuri de adoptii. Acest lucru poate fi realizat fie separat, fie in parteneriat cu organizatiile si fundatiile de protectie a animalelor din zona.

Motivele care stau la baza elaborarii prezentei solicitari sunt urmatoarele:

1. Numarul mare de caini capturati si adapostiti in adapostul public de caini al municipiului Baia Mare;
2. Lipsa unui program de adoptii coerent si eficient sustinut de catre autoritatea publica locala;
3. Nevoia cainilor fara stapan de a se integra si adapta intr-un mediu adecvat dezvoltarii fizice si psihice conform etologiei fiecaruia”.

Proiectul a fost initiat de consilierul local Irina Smical, iar ca initiatori mai apar si consilierii Marin Bragaru, Clara Sinn si Pap Zsolt Istvan.

Aceiasi consilieri au mai propus inca un proiect pe tema cainilor, respectiv “aprobarea procedurii de subventionare a sterilizarii cainilor de rasa comuna, cu stapan, de pe teritoriul municipiului Baia Mare”.

Motivele care stau la baza solicitarii subventiei pentru sterilizare sunt urmatoarele (conform expunerii de motive):

1. Inmultirea necontrolata a cainilor pe raza muncipiului Baia Mare si implicit suprasolicitarea bugetului autoritatii administratiei publice locale cu privire la adapostirea si asigurarea conditiilor decente de trai a acestora;

2. Numarul ridicat de caini abandonati, respectiv numarul mare de caini fara stapan in zonele sarace ale muncipiului;

3. Privarea cainilor fara stapan de posibilitatea de a se integra si adapta intr-un mediu adecvat dezvoltarii fizice si psihice conform etologiei fiecaruia.

Vlad HERMAN

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *