Baia Mare: Protest impotriva defrisarii padurilor

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

drujba-copacZeci de persoane sunt asteptate sambata, 9 mai, de la ora 16.00, in Piata Revolutiei din Baia Mare pentru a lua parte la un protest impotriva defrisarii padurilor si nu numai.

Pe Facebook a fost creat si un „event” in acest sens, la descriere aratandu-se ca nu doar defrisarile sunt cauza pentru care are loc protestul.

„Iesim in strada pentru tara, pentru taranul roman si pamantul tarii, pentru pace si impotriva razboiului, impotriva TTIP & BIT Romania, pentru familia traditionala, pentru proiectul zero waste, pentru padurile aurul si toate resursele tarii, pentru oameni, pasari si albine, pentru hrana curata fara OMG-uri, pentru mediu curat, (apa, aer sol fara poluare) pentru demnitate, deptate si echitate, pentru un guvern tehnocrat fara implicarea politicului, pentru siguranta si bunastarea generatiilor viitoare”.

Vlad HERMAN

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

4 Comments

 1. Franco Dan Frunzetti

  REVENDICARI PENTRU PADURILE NOASTRE ADUSE LA CUNOSTINTA FACTORILOR DECIDENTI CU OCAZIA PROTESTELOR NATIONALE DIN 9 MAI 2015, de catre grupul informal de consultare si actiune civic/politica ecologista MISCAREA ECOLOGISTA DIN ROMANIA.

  https://www.facebook.com/groups/201125810060850

  OPRITI MASACRUL ! OPRITI JAFUL !

  Varianta scurta:

  1. IMEDIAT ! STOP TAIERILOR ILEGALE SI PSEUDOLEGALE DIN PADURI, PARCURI NATIONALE SI PARCURI ORASENESTI !

  1.1 Oprirea taierilor legale si pseudolegale din fondul forestier. Suspendarea autorizatiei de functionare a fabricilor Schweighofer . Inchiderea si dezafectarea fabricilor sau gaterelor care au fost construite fara autorizatie (cazul Reci) !
  1.2 Oprirea ilegalitatilor din parcurile si rezervatiile naturale.
  1.3 Incetarea masacrarii spatiilor verzi din orase.
  1.4 Interzicerea taierilor rase, vanatorii si pescuitului (in afara bazelor special amenajate). Reala prevenire si sanctionare a braconajului, modificarea legislatiei.
  1.5 Stoparea proiectelor legate de microhidrocentrale in forma actuala.
  1.6. Interzicerea exportului de material lemnos. neprelucrat, descurajarea consumului nesustenabil.

  2. IMEDIAT ! LEGE SI ORDINE !

  2.1 IMEDIAT ! Destructurarea mafiei lemnului si a retrocedarilor, demiterea, controlul averilor si tragerea la raspundere cu pedepsirea exemplara a celor ce se fac raspunzatori de taieri peudolegale sau ilegale.
  2.2 Analiza comparata a legislatiei forestiere internationale.
  2.3 Verificarea retrocedarilor. verificarea investitiilor .
  2.4 Schimbarea legislatiei codului penal si codului silvic, curatirea codului silvic de situatiile aberante si conflictuale.
  2.5 Constituirea de structuri operative si cooperative eficiente intre institutiile statului eventual a politiei forestiere.
  2.6 Introducerea controlului satelitar/gis, optimizarea sistemului 112.
  2.7 Bonificarea, protectia, inzestrarea personalului de control. Demiterea celor vinovati de abuzuri.
  2.8 Flexibilizarea si responsabilizarea contractelor de paza forestiera.

  3. REIMPADURIRE SI MASURI CONEXE !

  3.1 Rolul preponderent ecologic si nu economic al padurii ! regandirea formelor de proprietate, uzufruct /cesionare/ vanzare/ improprietarire / reimproprietarire, exploatare, protejare.
  3.2 Reimpadurire = prevenire inundatii, schimbari climatice, colmatari, alunecari de teren ; perdele de protectie forestiera
  3.3 Sprijinirea invatamantului in domeniul cercetarii silvicole.
  3.4 Reevaluare reimproprietaririlor.
  3.5 Defragmenatarea suprafetelor impadurite.
  3.6 Intarirea sistemului national de reciclare selectiva a hartiei, cartonului si a altor deseurilor de prelucrare a lemnului.
  3.7 Stimularea turismului montan, a activitatilor economice montane sustenabile
  3.8 Stimulatea mixurilor energetice ecologice pentru incalzirea locuintelor cu efect in diminuarea taierii lemnului de foc.
  3.9 Domenii conexe. ex. controale privind emisiile toxice si incidenta bolilor profesionale la fabricile de folmalehida (kronospan).

  CEREM ! Satisfacerea cererilor noastre . In caz contrar ne rezervam exercitarea dreptului constitutional la proteste prelungite, greve, procese sub auspiciile dreptului la viata si la un mediu curat, dreptului de proprietate a noastra a cetatenilor asupra bunurilor statului si a obligatiilor acestuia in ceea ce priveste controlul si administrarea suprafetelor de padure, parcuri nationale, spatii verzi comunitare.

  Pentru mai multe informatii sau sugestii va rugam cereti varianta detaliata !

  Reply
 2. Zoltan Kiss

  Oare cu cu acordul cui au fost facute defrisarile?Sigur cu acordul autoritatilor pentru comisioanele(mitele) grase!Miliardarii apar din "spuma marii" ca si guvernul Ponta sau prin fel si fel de excrocherii pe banii bublici!

  Reply
 3. Zoltan Kiss

  Oare cu cu acordul cui au fost facute defrisarile?Sigur cu acordul autoritatilor pentru comisioanele(mitele) grase!Miliardarii apar din "spuma marii" ca si guvernul Ponta sau prin fel si fel de excrocherii pe banii bublici!

  Reply
 4. Izvorul Izei Tsunamy

  Daca nu v-ati multumi sa carcotiti de sub umbrela tastaturii asi putea crede ca va interseaza soarta padurilor. La protestul de sambata au venit oameni de buna credinta curajosi insa nu sunt animati de forta unui lider. Acest lider nu poate aparea deoarece sunt confiscate ideile bune de piscotarii de serviciu. Presiunea pe institutii, Directii Sivice, Ministerul Mediului Apelor si Padurilor , parlamentari indiferent de partidul din care provin sunt masuri care pot si trebuie aplicate.Prea linistiti isi iau salariul si portia de imagine pozitiva parlamentarii care nu se implica in viata planetara. Ei se multumesc cu favorurile oferite de functie si lupta dupa altele. Scopul lor se aseamana cu a Lui NERO!

  Reply

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2