BAIA MARE – Restanțierii din blocurile sociale, dați în judecată de primărie

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Chiriaşii din blocurile sociale din Baia Mare care înregistrează restanţe la plata chiriei şi a taxelor comunale vor fi acţionaţi în judecată prin grija Serviciului Juridic Resurse Umane din cadrul Direcţiei de Asistenţă Socială, în vederea recuperării debitelor şi a evacuării acestora din locuinţe.

În ședința de Consiliu Local din data de 16 septembrie, care va avea loc online, se va discuta și despre prelungirea contractelor de închiriere pentru aceste persoane. Potrivit HCL 70/2022 privind aprobarea prelungirii contractelor de închiriere pentru  locuinţele sociale situate pe str. Horea 46 A şi Grănicerilor 116, precum şi a HCL 102/2022 privind repartizarea unor locuinţe sociale, chiriaşilor din blocurile Luminişului 13 si 13A, în vederea relocării lor în blocul Horea 46 B, pe durata lucrărilor de reabilitare, au fost încheiate contracte de închiriere cu locatarii acestor imobile pe un termen de valabilitate de 6 luni, respectiv până la data de 30.09.2022.

„Cum contractele de închiriere ale locatarilor din blocurile situate pe str. Horea 46 A, Horea 46 B şi Grănicerilor nr. 116  îşi pierd valabilitatea la data de 30.09.2022, se impune incheierea unor noi contracte de inchiriere urmând ca titularii să-şi poată reînnoi contractele de furnizare pentru utilităţi, pe aceeaşi perioadă, deoarece potrivit noilor norme adoptate de A.N.R.D.E. atât furnizorii de gaz cât şi furnizorii de energie electrică nu pot furniza servicii în lipsa unor contracte de închiriere valabile.

Lucrările de reabilitare a blocurilor de locuinţe sociale situate pe str. Luminişului nr. 13 şi 13A nu s-au finalizat până la această dată,motiv pentru care locatarii relocaţi din aceste imobile vor rămâne in continuare în blocul situat pe str. Horea 46B. Luând în considerare aspectele de mai sus, apreciem că se impune prelungirea contractelor de închiriere pentru locatarii din blocurile situate pe str. Horea 46 A, Horea 46 B şi Grănicerilor nr. 116, pentru o perioadă de 6 luni, respectiv, din 01.10.2022 până la data de 31.03.2023.

Prelungirea contractelor se va face numai pentru chiriaşii care nu înregistrează restanţe la plata chiriei şi a taxelor comunale”, se arată în proiectul de hotarare.

Dragoș HOJDA

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2
Reordonat – Reclame home 2
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole