BAIA MARE SĂLBATICĂ – Femeie lovită cu pumnul în stația de autobuz pentru un telefon

În Baia Mare poți să fi furat oriunde. Nici în stația de autobuz nu mai ești în siguranță, la fel cum nici pe stradă sau în centrele comerciale. Recent procurori ai Parchetului de pe lângă Judecătoria Baia Mare au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale împotriva unui cetăţean ucrainean, pentru săvârşirea infracţiunii de tâlhărie calificată.

Procurorii susțin că „în data de 01.08.2021, în jurul orei 22:00, în timp ce se afla într-o staţie de autobuz situată pe raza municipiului Baia Mare, bărbatul a deposedat-o prin întrebuinţarea de violenţe, mai exact a lovit-o cu pumnul în zona feţei şi a trântit-o la pământ, pe persoana vătămată O.C.C. de un telefon mobil, cauzându-i un prejudiciu în sumă de aproximativ 5000 lei şi leziuni corporale vindecabile într-un număr de 4-5 zile de îngrijiri medicale. Dosarul a fost înaintat instanţei cu propunere de arestare preventivă a inculpatului pentru 30 de zile, cerere admisă de judecătorul de drepturi şi libertăţi de la Judecătoria Baia Mare”.

Mai spunem doar că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală având ca scop crearea cadrului procesual de administrate a probatoriului, activitate care nu poate, în nici o situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

Dragoș HOJDA

Distribuie articolul
Adaugă un comentariu