Baia Mare: Sambata incepe Festivalul International de Teatru ATELIER

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2

Cel mai vechi festival international de teatru din Romania – Festivalul International de Teatru ATELIER – ajuns in anul 2017 la cea de-a XXIV-a editie, revine la Baia Mare in perioada 10 – 18 iunie 2017, iar pretul biletului la oricare din spectacolele programate este de 10 lei.

Timp de 9 zile, in perioada 10 – 18 iunie 2017, pe scena Teatrului Municipal Baia Mare vor evolua cele mai importante trupe de teatru din Romania dar si din Anglia, Coreea de Sud, Chicago, Belgia sau Ungaria, in cadrul celui mai important eveniment cultural al judetului Maramures.

Festivalul International de Teatru “ATELIER” a fost infiintat in anul 1992 de catre dramaturgul Radu Macrinici si este o manifestare teatrala neconventionala cu caracter exploratoriu, care isi propune sa semnaleze, prin intermediul spectacolelor invitate, cele mai noi tendinte in dramaturgia, regia, scenografia, coregrafia, muzica de scena si arta actorului secolului XXI. Festivalul se adreseaza unui public interesat de experientele moderne, post–moderne si contemporane ale teatrului romanesc si european.

“Festivalul isi propune sa invite spectacole care prezinta modalitati originale de creatie si care experimenteaza forme noi de expresie teatrala, urmareste adecvarea actului de creatie scenica la conditia omului contemporan, valorificarea marilor traditii ale teatrului in conjunctie cu problematica moderna, reconsiderarea gestului cultural din perspectiva unei lumi in reconstructie, precum si implicarea publicului in actul de creatie”, se arata intr-un comunicat de presa.

ZiarMM

 

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 1

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2