Baia Mare sarbatoreste dansul prin doua evenimente de amploare

Doua mari evenimente de dans li se pregatesc baimarenilor in perioada urmatoare: dans in aer liber pentru marcarea Zilei Internationale a Dansului (29 aprilie) si Festival de Dans cu program de evenimente atat pentru sportivi, cat si pentru iubitorii de dans de nivel amator (adulti si copii).

 In fiecare an, pe 29 aprilie, se sarbatoreste Ziua Internationala a Dansului, cu scopul de a celebra aceasta arta dincolo de orice bariere etnice, politice, culturale. Ziua Mondiala a Dansului a fost declarata in 1982 de catre Comitetul International al Dansului si UNESCO, marcandu-se astfel ziua de nastere a creatorului baletului modern, Jean-Georges Noverre (1727-1810). Pentru a sarbatori aceasta zi, scoala de dans Prodance 2000 organizeaza un eveniment de dans in aer liber, in cadrul caruia vor dansa grupa de mamici cu bebelusi (in sistem de purtare), grupa de seniori, toate grupele de adulti si perechile de performanta de la Prodance.

Evenimentul va avea loc duminica, 29 aprilie, in Parcul Regina Maria din Baia Mare, la foisor, incepand cu ora 18.00 si are scopul de a aduce impreuna iubitorii de dans pentru a celebra bucuria pe care o ofera dansul tuturor celor care il practica, indiferent de varsta sau de nivelul de pregatire.

Un alt eveniment important pentru comunitatea celor ce indragesc dansul este Baia Mare Dance Festival care va avea loc in zilele de 5-6 mai si este organizat de scolile de dans Prodance 2000 Baia Mare si Spria Top Dance Baia Sprie.

In cadrul festivalului de dans vor fi organizate: un seminar de pregatire a sportivilor de performanta, un workshop pentru adultii din comunitatea dansatorilor latino, un concurs de verificare pentru perechile de copii care nu au mai dansat in concursuri oficiale, un Concurs National de dans sportiv in cadrul caruia sunt invitati sa faca spectacol perechea de dansatori sportivi cu 3 titluri de campioni mondiali si 15 titluri de campioni nationali ai Romaniei (Paul Moldovan si Cristina Tatar) si alte momente spectaculoase de show, o petrecere pentru toti iubitorii de dans.

Paul Moldovan si Cristina Tatar sunt primii campionii mondiali la dans sportiv pe care i-a avut Romania, primul titlu fiind obtinut in 2012, la tineret, in China, iar urmatoarele doua au fost cucerite la categoria Sub 21 de ani in 2013 si 2014, ambele in Spania. Ei au peste 60 de clasari pe podium (locurile 1,2,3) la competitiile internationale sub egida WDSF (Federatia Mondiala de Dans Sportiv), iar in acest moment sunt pe locul 14 la nivel mondial la categoria Adulti Latino, dupa numarul de puncte in clasamentul mondial WDSF. Ei vor sustine si un seminar de pregatire pentru perechile de performanta in prima zi a Baia Mare Dance Festival.

Programul evenimentelor din cadrul Baia Mare Dance Festival:

Sambata, 5 mai 2018

 • Seminar de pregatire in dansurile latino pentru perechile de performanta, cu triplii campioni mondiali Paul Moldovan si Cristina Tatar si antrenorul lor – Marton Somodi (Dance Art Targu Mures)
 • Concurs de verificare – Cupa Prodance JUNIOR – pentru perechile de copii incepatori care nu au mai dansat in concursuri oficiale
 • Workshop Bachata Sensual cu Cristian si Renata Jurcut (Feeling Dance Oradea)
 • Petrecere

Duminica, 6 mai

 • Concurs National de dans sportiv Cupa Baia Mare Dance Festival, editia I
 • Show-uri de dans:
  • Paul Moldovan si Cristina Tatar (show dansuri latino)
  • Bogdan Suciu si Carina Breban de la Prodance 2000 (show dansuri standard)
  • grupele de copii incepatori de la Prodance 2000 (moment coregrafic de grup)

 Evenimentele se vor desfasura in locatia special amenajata la Sala de Sport a Centrului Universitar Nord Baia Mare (Str. Victor Babes, nr. 62A) si la sala de dans Prodance 2000 (workshopul de Bachata).

Cei care doresc mai multe informatii despre evenimentele din 5-6 mai sunt invitati sa urmareasca actualizarile din pagina de Facebook dedicata evenimentului Baia Mare Dance Festival: https://www.facebook.com/events/211937092891633/ sau pe site-ul: http://www.prodance2000.ro/baia-mare-dance-festival/.

ZiarMM

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1