Baia Mare: Sase persoane angajate in urma Bursei Locurilor de Munca pentru Femei

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Agentia Judeteana pentru Ocuparea Fortei de Munca Maramures a organizat joi, 16 martie, ora 9, Bursa Locurilor de Munca pentru Femei. Evenimentul s-a desfasurat la Biblioteca Judeteana “Petre Dulfu”.

Prin aceasta actiune AJOFM Maramures, urmareste integrarea pe piata muncii a femeilor aflate in cautarea unui loc de munca si apartinand tuturor categoriilor profesionale, prin punerea la dispozitia lor, a instrumentelor necesare   cautarii  unui loc de munca si a ofertei de locuri de munca disponibile, putand astfel sa-si aleaga un loc de munca, sau sa se orienteze profesional spre ocupatii cu posibilitati mai mari de angajare.

“Pentru acest eveniment, A.J.O.F.M. Maramures a contactat peste 185 de agenti economici. Dintre acestia 27 ne-au comunicat in prealabil locurile de munca vacante, si au fost la Bursa locurilor de munca pentru femei.

In acest an, numarul job-urilor oferite de catre acestia a fost in numar de 262, din care 25 de job-uri, au fost pentru  persoanele cu studii superioare.

La eveniment au participat 320 persoane aflate in cautarea unui loc de munca. De asemenea, agentii economici au selectat 165 persoane in vederea incadrarii, iar 28 femei au primit repartitii si au fost angajate in ziua bursei”, se arata intr-un comunicat de presa al AJOFM Maramures.

Dintre cele 28 femei angajate, sase sunt cu studii superioare iar meseriile ocupate de catre acestea au fost:

– 1 asistent manager, 1 economista, 1 contabila, 2 agenti vanzari, 1 agent servicii client.

Persoanele cu studii medii (liceu, scoala postliceala sau profesionala) s-au angajat in urmatoarele meserii:

– lucratori comerciali – 2 persoane, operator finisor textiele – 4 persoane, agent paza – 2 persoane, vanzatoare – 2 persoane, bucatar – 2 persoane, 1 – ospatar, 1 – ambalator manual, 1 – tamplar universal, 1 – confectioner asamblor articole textile, 1 – operator curatenie si 4 muncitoare necalificate in domeniul serviciilor (hoteluri si restaurante).

In cadrul acestui eveniment specialistii A.J.O.F.M. Maramures au oferit informatii cu privire la subventiile si facilitatile oferite angajatorilor  pentru incadrarea in munca a somerilor:

 • Prime de activare;
 • stimularea angajatorilor pentru incadrarea in munca a somerilor:
  • cu varsta peste 45, de ani sau a somerilor parinti, unici sustinatori ai familiilor monoparentale,someri de lunga durata, Tineri NEET ,
 • angajarea somerilor care mai au 5 ani pana la pensie,
 • stimularea angajatorilor pentru incadrarea in munca a elevilor si studentilor pe perioada vacantelor,
 • stimularea angajarii ucenicilor,
 • incadrarea in munca a persoanelor cu handicap,
 • incadrarea tinerilor in baza contractelor de solidaritate,
 • facilitati acordate absolventilor pentru stimularea incadrarii in munca,
 • facilitati acordate pentru stimularea mobilitatii.

ZiarMM

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1