Baia Mare: “Scoate capul din computer” – Curs de explorare si dez-plictisire

copil-laptopBiblioteca Judeteana “Petre Dulfu” Baia Mare, in parteneriat cu Muzeul Judetean de Istorie si Arheologie Maramures si cu Bastionul Macelarilor, deruleaza un proiect care se adreseaza copiilor dependenti de calculator. Activitatile din cadrul proiectului, se desfasoara in fiecare miercuri, incepand cu ora 17:00, la Biblioteca Judeteana “Petre Dulfu” Baia Mare pe timp de iarna si la Bastionul Macelarilor atunci cand permit conditiile meteo.

La Bastionul Macelarilor, activitatea se desfasoara cu preponderenta in aer liber. Din anul 2014, in curtea Bastionului exista o mica Gradina de Fluturi, special conceputa pentru atragerea fluturilor si a altor polenizatori, ce insumeaza aproximativ 150 de specii de plante, dintre care o mare parte sunt aromatice si medicinale. In acest spatiu, copiii exploreaza si se familiarizeaza cu plantele, insectele, pasarile care traiesc acum in acest mic univers, invata despre legaturile dintre fiintele vii: gustul, mirosul, memoria vizuala ori cea tactila le sunt solicitate si se ”antreneaza” prin diverse jocuri si provocari.

In acelasi cadru, copiii vor fi indrumati sa ia aminte la patrimoniul arboricol al orasului, invatand despre rolul copacilor in viata noastra, recunoasterea catorva specii de baza, urmarirea ciclurilor naturale din viata acestora.

Ca mostenitori ai patrimoniului istoric si cultural, copiii asimileaza, prin joc, notiuni legate de istoria Bastionului si experimenteaza, in atelierele demonstrative, tehnici de lucru ale mesterilor traditionali (olarit, tesatorie, broderie, cioplirea lemnului, impletit de nuiele si altele), confectionandu-si ,cu mainile lor, mici podoabe ori obiecte decorative.

La Biblioteca Judeteana, activitatile vor urmari familiarizarea copiilor cu lumea cartilor reale, dar nu numai. Membrii clubului vor fi incurajati si invatati cum sa foloseasca toate facilitatile oferite de biblioteca. De asemenea, activitatile legate de mestesugurile traditionale vor continua in acest spatiu in perioada de iarna.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1