Baia Mare si Sighetu Marmatiei: 65 de persoane fizice si juridice verificate de politistii serviciului de investigare a criminalitatii economice

Reclame home 1
Reclame home 1

Politistii Serviciului de Investigare a Criminalitatii Economice au actionat pentru prevenirea si combaterea faptelor ilicite care se comit in domeniul comertului. In doua zile au fost verificate 65 de persoane fizice si juridice.

Politistii specializati in investigarea criminalitatii economice au intensificat in aceasta perioada controalele la societati comerciale si persoane fizice care desfasoara activitati de comert, astfel incat populatia sa fie protejata impotriva unor activitati ilicite.

In perioada 12 – 13 decembrie, politistii au verificat 41 de societati comerciale si 24 persoane fizice si cinci autovehicule, pe raza municipiilor Baia Mare si Sighetu Marmatiei. Politistii au urmarit descoperirea si combaterea comertului cu marfuri contrafacute, produse alimentare, legume fructe, alcool si tigari, potrivit IPJ Maramures.

In urma verificarilor efectuate au fost aplicate 26 de sanctiuni contraventionale, cele mai multe pentru abateri de la prevederile Legii 12/1990 privind protejarea populatiei impotriva unor activitati comerciale ilicite. Valoarea amenzilor aplicate a fost de peste 42 000 de lei.

De asemenea, au fost indisponibilizate in vederea confiscarii produse alimentare expirate, mai multe kg de carne ce urma a fi comercializata ilegal precum si 3.900 lei in numerar.

Totodata, politistii au intocmit un dosar penal si sub coordonarea procurorului de caz, efectueaza activitati specifice in vederea administrarii probatoriului si tragerii la raspundere a persoanelor implicate in comiterea infractiunii de contrabanda.

ZiarMM

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2