Baia Mare – Somaschi: Copiii din grupuri defavorizate invata sa scrie si sa citeasca (VIDEO)

PNL

voluntari somaschiPeste 60 de copii baimareni care provin din familii defavorizate, beneficiaza de serviciile Centrului de Zi Somaschi. Acestia sunt sprijiniti al teme, desfasoara activitati educative si participa la consiliere psihologica. Daca pana acum Centrul de Zi avea beneficiari care frecventeaza scoala, in acest an s-a amenajat si o clasa de alfabetizare, destinata copiilor cu varsta cuprinsa intre 6 si 14 ani. Activitatea este coordonata de calugarita Gabriela Lucaci si se desfasoara cu sprijinul volutarilor romani si straini.

“Am creat un spatiu, o clasa pentru copii unde ei pot petrece macar o ora, doua pentru a invata sa scrie si sa citeasca, sa deseneze si sa se joace. Prin urmare cu acestia interventia directa este de mai scurta durata. In acelasi timp se incearca identificarea situatiilor familiale si implicarea parintilor in educatia copiilor, in prima faza prin a-i determina sa ii trimita la centru. Pe termen lung interventia vizeaza inscrierea si frecventarea scolii”, a declarat Bogdan Ilutiu, presedintele Somaschi.

Majoritatea beneficiarilor provin din zona Craica, specialistii mentionand faptul ca pentru acesti copii exista foarte multe pericole din cauza saraciei si a modului de viata.

“In acest moment, in urma unei donatii din Italia, suntem in curs de a amenaja doua containere-sala unde se va desfasura alfabetizarea. Spatiul in cladire este insuficient. De asemenea, in cursul acestui an, daca fondurile ne vor permite vom reamenaja o parte din locatie pentru a putea extinde serviciile pentru mai multi beneficiari”, a mai punctat Bogdan Ilutiu.

Fundatia de Voluntari Somaschi desfasoara activitati sociale in Baia Mare inca din anul 1997.

Andreea FAT

[youtube width=”700″ height=”344″]https://www.youtube.com/watch?v=XtqPk9A0JB8[/youtube]

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1