Baia Mare: Strada ce da fiori reci soferilor care o tranziteaza. Liber la circulatia pe ambele sensuri. Va descurcati?

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

De rasul curcilor! O strada din Baia Mare are linie verde de la “specialisti” pentru circulatia pe ambele sensuri a autoturismelor cu toate ca latimea ei permite doar deplasarea pe un singur sens. O astfel de situatie este intalnita si in alte cartiere din urbea noastra sau chiar mai rau, regula de circulatie nu exista!

In acest context, a existat o solicitare facuta Comisiei de Sistematizare a Circulatiei din cadrul Primariei Municipiului Baia Mare pentru cateva corecturi in ceea ce priveste deplasarea autoturismelor pe Bulevardul Traian, partea secundara, mai exact in spate la Materna. Avand in vedere ca pe tronsonul respectiv exista doua parcari paralele, iar circulatia este deschisa pe ambele sensuri insa nu exista suficient spatiu pentru a trece simultan doua masini, solicitantul a cerut ca intrarea pe strada sa fie permisa numai dinspre strada Bogdan Voda si sa se interzica intrarea de pe strada Matei Basarab. Totodata a mai propus sa se interzica iesirea de pe Bulevardul Traian (secundar), pe strada Bogdan Voda.

Motivarea solicitarii de atribuire a sensului unic pe strada respectiva vine dupa ce, aproape zilnic mai multi soferi grabiti, care intra din ambele sensuri se intalnesc fata in fata, iar in spatele lor se formeaza coloane de autoturisme. De aici si pana la scandal nu mai e nici macar un pas deoarece unii conducatori auto nu vor sa cedeze unul celuilalt “prioritatea” si uite asa incepe tornada.

Aviz negativ

“Specialistii” din cadrul comisiei au dat aviz negativ solicitarii considerand ca ei stiu mai bine cum se circula pe tronsonul respective si care e situatia “din teren”.
Acelasi document a ajuns si pe masa sefului de la IPJ Maramures, Liviu Grozavu, care a comunicat ca: “Aspectele sesizate de dumneavoastra vor ramane in continuare in atentia lucratorilor de politie din cadrul Biroului Rutier Baia Mare” si o asigura pe Smical de intreaga disponibilitate “in solutionarea cu celeritate a situatiilor care intra in competenta de solutionare a politiei”. Pe scurt, nimic.

Solicitarea repusa pe borderou

In concluzie, problema ramane, iar soferii trebuie sa se descurce in trafic fara sa conteze situatia rutiera absurda care se creeaza datorita plafonarii intelectuale a unor “specialisti” care activeaza in aceasta comisie si care nu pricep ca nu poti avea o circulatie productiva pe ambele sensuri daca strada are o latime disponibila care permite deplasarea doar pe un singur sens.

Irina Smical, consilier local, solicitant: “Am repus in dezbaterea Comisiei de Sistematizare a Circulatiei din cadrul Primariei Municipiului Baia Mare solicitarea de rectificare a sensului rutier pe Bulevardul Traian (secundar) deoarece consider ca este imperios necesar ca circulatia sa se desfasoare pe un singur sens pentru a evita incidentele neplacute care se ivesc aproape zilnic intre conducatorii auto. Sunt momente din zi in care se creaza blocaje, iar soferii ajung sa se certe pentru cedarea prioritatii, lucru imposibil deoarece latimea benzii de trafic permite circulatia doar pe un singur sens. Vom vedea miercuri ce se va intampla.”

Ana AVRAM

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2