BAIA MARE – Sute de cereri depuse pentru a obține o locuință ANL

Reclame home 1
Reclame home 1

Bătaie mare în Baia Mare pentru a obține o locuință prin ANL. Aleșii locali ar urma să dea undă verde proiectului de hotărâre prin care se aprobă lista celor care vor beneficia de o astfel de locuință în acest an. Potrivit Primăriei Baia Mare, solicitanții care au înregistrat cereri până la sfârșitul anului 2021 la Primăria Municipiului Baia Mare au fost ierarhizate conform criteriilor menționate mai sus și au fost introduși pe lista de priorități pentru anul 2022.

„La întocmirea listei de priorități s-a avut în vedere lista anului precedent (2021) din care au fost radiate cererile privind solicitanții care au avut cereri de renunțare, solicitanții care dețin sau au deținut o locuință în proprietate identificați conform adreselor nr. 699/25.01.2022, nr.28323/02.07.2021 și nr.17278/15.04.2021 de la Direcția Taxe și Impozite la care au fost adăugate cererile noi înregistrate până la sfârșitul anului 2021 a solicitanților care îndeplinesc condițiile pentru a beneficia de astfel de locuințe. În aceste condiții Lista de priorităţi cu solicitanții îndreptățiți să primească cu chirie o locuinţă în anul 2022 construită prin A.N.L. în vederea închirierii cuprinde 378 de cereri, înscrise în lista conform punctajului stabilit pe baza decumentelor depuse cu cererea și raportat la grila de punctaj aprobata prin normele de aplicare a Legii 152/1998.

În cazul în care în Municipiul Baia Mare urmează să se finalizeze și să se repartizeze locuințe contruite prin A.N.L. lista de priotități se va reactualiza în anul respectiv, comisia sociala procedand la actualizarea punctajelor și a ordinii de prioritate tinand seama de tipul locuințelor finalizate și supuse repartizării. Din totalul de 378 de solicitanti de pe lista de prioritati pt anul 2022, 30 de persoane sunt cu certificat de handicap, respectiv 23 persoane sunt titulari de cerere și au certificat de handicap mediu/accentuat/grav – permanent/revizuibil și 7 persoane sunt membrii de familie a titularului de cerere cu certificat de handicap”, arată Primăria Baia Mare.

Legea spune că persoanele cu handicap grav au prioritate pentru închirierea unei locuinţe la nivelurile inferioare , în funcţie de disponibilitatea acestora, persoanele cu handicap grav şi accentuat beneficiază de acordarea unei camere de locuit suplimentar fată de normele minimale de locuit prevăzute de lege, respectiv persoanele cu handicap grav si adultul cu handicap accentuat beneficiază de scutirea de la plata chiriei pentru suprafeţele locative cu destinaţia de locuinţe.

Dragoș HOJDA

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole