Baia Mare: Teatrele si salile de cinematograf, conditionate de numarul de spectatori

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Teatrele nu vor putea sa mai puna in scena piese daca nu vor reduce, incepand de astazi, numarul de spectatori. Noile rglementari spun ca la astfel de evenimente culturale, in salile de spectacole pot participa sub 200 de oameni.

In cazul in care se preconizeaza a fi un numar cuprins intre 200 si 1.000 de participanti, institutiile respective au nevoie de avizul Directiei de Sanatate Publica Maramures. Spectacolele cu peste 1.000 de oameni sunt interzise.

In acest context, atat Teatrul Municipal Baia Mare cat si Sectia Papusi trebuie sa ceara avizul institutiei pentru a putea pune in vanzare mai mult de 199 de bilete.

Rares Pop, Directia de Sanatate Publica Maramures: “Nu mai mult de 200 de persoane prezente la spectacolele Teatrului Municipal Baia Mare. Pentru evenimentele culturale unde se estimeaza o participare cuprinsa intre 200 si 1.000 de spectatori este necesar avizul Directiei de Sanatate Publica Maramures, dar ideal ar fi ca aceste spectacolele sa nu se desfasoare daca depasesc cifra 200.”

Aceeasi reglementare este valabila si pentru salile de cinematograf, dar si pentru muzee.

Institutiile care nu vor respecta aceste dispozitii stabilite de catre autoritati vor suporta consecintele prevazute de lege. Masura a fost dispusa preventiv, pentru a impiedica o eventuala epidemie in masa cu coronavirus.

Ana AVRAM

Print Friendly, PDF & Email

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2