septembrie 28, 2021

Baia Mare, in topul oraselor cu cel mai bun acces la serviciile medicale din Romania

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Cadrele medicale din Romania au intarit randurile celor care au ales sa paraseasca aceasta tara in ultimii ani. Fostii angajati ai sistemului medical de la noi au fost primiti in alte tari cu bratele deschise, dar asta a facut ca spitalele romanesti sa duca lipsa de personal calificat, iar pacientii sa caute ajutor peste hotare. Ziarul Gandul publica la finalul anului 2016 un articol conform caruia la fiecare sase ore un medic roman paraseste tara, ca sa inceapa un nou contract de munca in strainatate. Cum se prezinta situatia la nivelul fiecarui judet si care sunt cei mai norocosi romani, cand au nevoie de un doctor?

Baimarenii se pot lauda cu medici si spitale suficiente pentru locuitorii resedintei de judet, ocupand locul cinci in tara. Targu Mures pune la dispozitia locuitorilor sai servicii medicale de prima clasa, situandu-se pe locul patru din Romania. Timisoara ocupa locul trei in tara ca accesibilitate la serviciile medicale. Brasovenii ii urmeaza indeaproape pe oradeni, care sunt cei mai fericiti romani, cand vine vorba de nevoi medicale si satisfacerea lor. Cu peste 90 de cabinete private, zeci de farmacii si 16 spitale de stat si private, resedinta judetului Bihor este cel mai norocos oras din Romania, fiind desemnat de respondentii studiului online efectuat pe blogul Storia.ro drept centrul urban cu cele mai bune facilitati medicale din tara.

Clasamentul continua cu orasele Brasov, Timisoara, Targu Mures, Baia Mare, Pitesti si Cluj-Napoca. Bucurestiul ocupa locul 9 in topul oraselor cu cele mai bune facilitati medicale din Romania. La polul opus, printre cei mai nemultumiti de serviciile medicale sunt romanii din Giurgiu, care ocupa ultimul lor in clasament, Focsani, Tulcea, Calarasi, Constanta, Bacau si Vaslui.

Daca este sa aducem vorba de cartiere din marile orase ale tarii, timisorenii din Dacia, bucurestenii din Stefan cel Mare si pitestenii din Gavana 3 sunt pe primele trei locuri din tara, fiind multumiti de proximitatea spitalelor si a serviciilor de care au beneficiat de-a lungul timpului, cand au nevoie de un medic sau au fost nevoiti sa se interneze. Locuitorii cartierului Broscarie din Sibiu considera ca sunt cei mai dezavantajati romani atunci cand se imbolnavesc.
Penultimul loc din tara, la acelasi capitol, este ocupat de locatarii cartierului Micesti din Alba Iulia, iar pe locul trei se situeaza cei din cartierul Periferie din Botosani.

Banatenii par sa fie cei mai multumiti de numarul spitalelor, al paturilor rezervate lor si de cadrele medicale care se preocupa sa le remedieze starea de sanatate. Maramures, Crisana si Transilvania sunt urmatoarele trei regiuni istorice in clasamentul stabilit in urma voturilor romanilor, pe site-ul Storia.ro.

Cei mai dezamagiti de sistemul de sanatate din tara sunt dobrogenii, urmati indeaproape de moldoveni si munteni. Capitala ramane la mijlocul clasamentului. Algoritmul pare a fi simplu. Orasele cu un numar mare de locuitori, cu o rata a somajlui scazuta si un buget ridicat au fost considerate cele mai avantajoase in ceea ce priveste accesul la facilitatile medicale. In antiteza, localitatile cu o medie de sub o suta de mii de locuitori si o rata a somajului ridicata nu asigura suficiente servicii medicale locuitorilor.

ZiarMM

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

1 Comment

  1. maria

    sondaj facut de un blog obscur…
    Doamne cat de relevant poate sa fie 🙂

    intrebati oamenii care se lovesc de Spital si veti vedea opinia reala!

    Reply

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2